2012 13 okt 2012

Flicka i vitt

Publicerad: | Kategorier: Nyheter , Prosa , Kreativitet |

Inte bara i rummet, men hela huset ingen annan än mig, var inte. Och plötsligt:

- Hej.

Överraskad, jag av misstag ihop boken.

Vid ingången till rummet var jag ler tonårig flicka i en vit klänning, mycket lik pälsen.

- Hej - sade hon igen, som ni kan se, bara för säkerhets skull.

- Hej ...

Nu, och jag log, känna henne.

- Nej, nej, inte vara så. Du sa till mig - "du", och jag ska - "du." Okej?

Stående framför sin tjänst, nickade jag. Då igen hon nickade. Slutligen återhämtat sig:

- Varför står du? Sitt ner, sitta ner, stolen.

- Tack.

Hon höll sig tyst tystare, men jag märkte inte det ens en skugga av osäkerhet eller rädsla. Strikt lätthet. Det är imponerande.

- Jag ska snyus - sade hon artigt varningssignalen.

- Jag vet, Alice.

- Vet du?

- Ja, jag har så händer - Jag vet att jag är i en dröm.

- Det är bra.

Och hon såg på mig med uppmärksam intresse, med vissa tittar på en lovande barn. Oväntade underordning ...

"Tja, inte vara tyst, inte vara tyst! - Jag driver själv. - Och det kommer att ta nu kommer att försvinna ".

- Vad läser du?

Jag gav henne boken.

Hur jag bor, men aldrig sett en sådan koncentrerad omsorg och respekt för ämnet för att undersöka.

Försiktigt lägga ner boken, mina gäster började titta runt.

- Jag ser mer? - Hon nickade mot bokhyllan.

- Jo, naturligtvis.

Jag öppnade dörren till sin inglasade.

- Böcker, böcker ... - sade hon sakta under hans andedräkt, kör ryggen på vackra smala fingrar. Hon tillade något annat för mig ett obegripligt språk.

- Oh! Men denna bok har farbror Alisher! - Plötsligt sa Alice glatt, ganska barnslig.

Jag frågade inte vem farbror Alisher. Det faktum att jag nu har sett och hört, var jag helt tillräckligt för lycka.

- Är det möjligt? - Hon rörde ett finger volym Lermontov.

"Herre, om du frågar, okej? Ja, jag måste be er att ni alla här peretrogala ... "

- Ja, det är hon. Leningrad, 1989 ... - skakade på huvudet eftertänksamt. - Vad är antiken!

Alice såg boken, och jag gick bort till bordet och tittade på Alice.

Run-skönhet inte utöver sig själv. "Jag är bra!" Detta är intressant precis samma - de vars livsmiljö är begränsad till en rent personliga känslor och mål. ALISIN samma utseende proklamerade livets skönhet. Passerar mannen i mig, lämnade han utan att stanna, sedan - till mannen. Och sedan - ännu längre ... Jag kände mig oändligt.

Och så ville jag att böja sig för denna kosmiska flicka. Eller rättare sagt - att kyssa hans hand, som hon nu hålls dörren stängd hela tiden norovyaschie ...

Plötsligt ryckte Alice handen. Hans ögon, redan enorma, blir ännu mer skott på mig i förvirring.

I nästa ögonblick, vi förstår varandra. Bara jag, rodna, bad till sin säng, att han hade svikit mig någonstans djupare, och Alice skrattade sakta, gick fram och rörde min ärm och sa:

- Var inte förvirrad. Jag vet att du inte tror att något dåligt.

Hon lyste som en asterisk.

- Venus - sade hon plötsligt och stirrade över min axel.

Jag vände mig till fönstret.

- Ja, Venus. Du var där?

- Inte ännu, men jag är säker på att besöka. Kan ni föreställa er - hennes ögon lyser glädje - allt flyga, även fiska!

-? Fisk ..

- Ja! Fisk, fåglar, människor - allt flyga! Fåglar förstå mänskligt tal. Och vilken färg de är - inte passera! Drömmen om konstnären! Men insekter och rovdjur ute inte alls.

- Hur vet du det?

- Som där? Alla vet. Vi besökte dem - de är med oss.

Jag kan lätt tro det. I ord var det inte något som jag inte skulle vara det jag verkligen konkret form. Om hon sade att de fortfarande kämpar, dör av sjukdomar och stoppade dörrlås ...

- Och du har polisen eller polisen?

- Vi har inte brottslingar - sade Alice så ärligt och allvarligt, att jag var irriterad för min klumpiga försök till humor.

- Inte alls?

- Absolut.

- Ja, jag kan föreställa mig hur besvikna vi har många loving you.

- Varför? Ser jag ut som en brottsling?

Jag tittade frågande.

- Tja, om de gillar mig, och vi stör avsaknaden av brott, så är jag i deras förståelse något sätt knuten till brottet?

Jag såg genom det - det är verkligen inte förstod. "Hur det fortfarande är långt ifrån oss." - "Kanske vi är långt därifrån ..." - jag tänkte.

Alice väntade på ett svar.

- Nej, självklart, en brottsling som du inte gillar - jag sa. - De tror bara i din verklighet, i vilken du lever, och i en ideal - inte tror. De bebor din värld med samma brister och felaktigheter, vad de ser omkring sig och i sig själva. Detta tar dig till dem.

Alice höjde ögonbrynen och funderade.

- Men det perfekta ska inte vara rädd. Det händer inte. - Åh, det var en allvarlig just nu! - Bara en mer perfekt att du känner dig perfekt. Du är ansluten till din välbekanta givna och ofrivilligt skjuter det för framtiden. Även din vildaste fantasi fortfarande inte ändrar personen i sig, men i själva verket sådana förändringar och bygga en framtid. Du känner dig ledsen att en del med dina känslor, du tror - detta är livet, och utan dem kommer ingenting att hända. Kommer. Det finns andra känslor, själen kommer aldrig att upphöra att vibrera. Men vibrationsfrekvensen kan vara så hög att det verkar som om de, vibrationer, inte alls. Då är du och säger: "Det är tråkigt." Det är tråkigt att vara rätt ...

- Inte alla, Alice, jag försäkrar er, är inte allt ... Så, och domstolarna har också, eller hur?

- Vi har en suverän.

- Vem? Kejsaren?

- Jo, - sade hon och tillade ögonen: "Hur ska man annars?"

Heaton, kejsaren ...

- Titta på dig, Alice, och jag tror, ​​du är från framtiden eller det förflutna?

- Vem bryr sig? Den gamle mannen går tillbaka till där barnet kommer. Jag tycker inte om separation i tid. Jag gillar när det hela tillsammans. Då varje epok tydligare och med största känsla. Här, ta ett enda ord i texten: i sig det - en, tillsammans med en text - något helt annat, eller hur? Vi måste lära oss att läsa boken of Eternity ...

Efter en paus, fortsatte hon:

- Idén om en tidsmaskin, bland annat - känslan av odelbarhet tiden. Men människor rusade, utan att vänta till slutet av tanken ... det - maskin.

- Så det är hennes bil?

- Att säga att det inte är - sedan inte tror på kommunikation och enighet av tid. Det är inte rätt. Men bilen, som kom upp med fiktion - inte från verkligheten.

- Och vad då .. - Det föreföll mig att jag slutade med att andas.

- Det är i sinnet. Alla kan komma ihåg hur man ändrar verkligheten omkring honom, beroende på hans humör. "Happy hours inte tittar" - kom ihåg? Och de säger om vissa människor, "inte av denna världen." Två personer kan vara till synes nära, på samma villkor, men de är för varandra - som utlänningar. Kommer att se och känna sig helt annorlunda, ibland tvärtom ...

- Jo, ja, allt är subjektivt ...

- Nej, inte precis. Vem snällare, närmare verkligheten. Kärlek öppnar dina ögon och gör de mänskliga rättigheterna är inte subjektivt, men verkligen. Detta är inte en allegori, att kärleken fungerar underverk. Det förändrar verkligen en person andligt och fysiskt öppnar nya möjligheter för att det finns nya möjligheter, tidigare okända. Det är sant! Och tiden - avtar också framför henne.

"? Holy .." - jag knappt haft tid att tänka på i förvirring, hörde jag:

- Det är synd att du har gjort det med de heliga.

Jag är inte precis hoppat och på något sätt satt rakt alla. Ja, för att vänja sig vid detta ...

- Också?

- Oh. Några ignorera - "Det var något, men inte för mig", medan andra vörda dem så hårt att skydda mot "oren" berör den levande verkligheten ... Vad är värre, jag vet inte.

- Gillar du?

- Vi har? Vi har inte helgon. Vatten är våt händer inte.

Efter dessa ord av henne hade jag inget annat val än att be om hon skriver poesi.

- Och du gissade det - Alice skrattade. - Att jag citerade hans vers: "Du kan inte ha en våt vatten. Det finns inte längre oändlig. "

- Ja ... Och?

- "Alltför länge stirrar på stjärnorna. Nu kommer jag att tänka på mig själv i tredje person. "

Jag äntligen kunde inte stå ut med det.

- Alice, hur gammal är du?

Här är hon bekant leende med lukavinkoy.

- Fjorton. Ja, det är vad. Du pratade med min vän Lee - det är vad filosofen!

- Det är kinesiska?

- Nej, kineserna var hennes förfäder.

- Hon vem?

- Nej Enkelt Lee.

Men i ansiktet av Alice också, har något asiatiskt! Inte mycket, men det finns. Varför är jag bara inte märker? Nu, när en skrivbordslampa lyser hennes sida och lite bakom ... Nej, det är definitivt något.

- Alice.

- Va?

- Vad tänker du på? Sorg som ...

- Nej, inte ledsen. Bara i mitt sinne inte gå dina ord om hur du tror på mig och kärlek, men tror inte på den perfekta ... Men säg mig mer - vad är jag? - Leendet lämnade henne fortfarande ledsen.

Jag berättade för henne något mycket lite att jag var medveten om Alice Selezneva. Hon tittade på mig, utan att titta, och hela tiden medan jag berättade inte bett en enda fråga och gjorde inga kommentarer.

När jag slutade, Alice stod upp från sin stol och gick fram till fönstret, bakom vilket kan ses den mörka silhuetten av ett träd.

- Det är ek, tror du? - Hon frågade.

- Ja. Vi planterade det själva.

- Det är väl ... Vi ekar också en hel del. Endast här finns det inga spår av flygplanet på himlen, och bilarna inte stör lyssna på fåglarna.

Alice vände sig mot mig. Hon var orolig.

- Titta, det här är viktigt. Jag har aldrig haft i händerna på Blaster och vet inte ens vad det är. Jag har aldrig sätta på dräkten och inte komma in i rymdskeppet. Men jag vet vad makt gör en enda rörelse på flykten en hel armé, och jag kan nämna huvudstad Venus. Jag har ingen mielofon, men när jag växte upp, kommer andras tankar inte längre vara ett mysterium för mig. Jag har inte rest i tid, men leendet Kristi tills min sista dag kommer att vara med mig, och kylning, "Sieg Heil!" Jag också aldrig kommer att glömma.

Jag såg framför sig är inte ögat, och vad vi inte har namnet ...

- Du strävar till rymden - det är bra. Men att göra det, hur gör du nu - fortfarande att djup dykutrustning att bestiga Mount Everest. Medan du annorlunda vet inte hur, men upptäcker snart att kosmos "järn" inte gillar. Jorden är endast relevant i världen. Där - hon visade en titt på natthimlen - allt är annorlunda. Och för att du ska bli kosmos hembygd, måste du också vara annorlunda. Under tiden, även går utöver atmosfären konjugat för dig med otroliga insatser, kostnader och skador på naturen. Och för oss är det - utflykt. Walking.

- Walking ... Du sa - promenader. Detta innebär - utan teknik?

- Jämfört med dig har vi nästan ingen utrustning. Om du ser något som är, skulle du ha trott du spelar. "Detta kan inte köra bil eller flyga! När motorerna "," Var hästen "-? Said en gång vid åsynen av de första bilarna. Du producerar energi från råmaterialet källor, vi gör också det annorlunda.

- Hur är det - ett annat sätt? Läge? - Jag frågade, men det har i allmänhet gissade att nu hör jag ...

Men jag inte bara hört. Alice drog upp händerna och sprida dem isär, beskriver cirkel:

- Härifrån. Från rymden. Mannen vet att när glad.

Om man tittar på henne, försöka komma ihåg uttrycket som hon sa det, sa jag:

- Ja, Alice. Det är sant.

Jag försökte minnas detta ögonblick, även därför att han kände strategin i slutet av vårt samtal. Sonen var döende.

- Du, snälla, berätta om vårt samtal, skriver. Okej? Naturligtvis kommer inte alla tror. Too ... Men till skillnad från dem som inte tror, ​​bara säga att jag - jag existerar. Detta - om än utan tvekan.

- Var noga med att berätta för dig.

Med en ansträngning, energi utseende, det gjorde jag inte låta leendet blekna ALISIN men inre rum har utmärkt dåligt. Så som ett barn, när jag inte ville skiljas från de gamla mynten drömde passionerat älskade mig, nöp jag dem tätt i näven, så att de inte lämnas med en dröm ...

Här är det igen, även i en dröm ... När jag är i ögat, som nu, skåda framtiden, jag är i vissa lycksalig daze känsla - minns inte, men jag känner det! - Barndom, såsom verkligt som plötsligt hörde doft, som kommer från ingenstans. Sedan vi blev en mystiker. Medvetenhet Vuxen, härstammar från barn slarv - som tror att detta är möjligt? Endast de som har plötsligt mycket långsam takt och utöka sina ögon och stirrade på en punkt; den som ler högljudda berättelser om människor såg in inför döden - leende eftersom han tyst träffade odödlighet.

Tankar om framtiden har en smak av det förflutna. Den mest intima och spännande, mind-blowing upplevelse, öppna gamla vänner plötsligt befinner sig någonstans i solen, blinkande i mellanrummen mellan styrelserna i stängslet längs det när jag kommer hem på kvällen; kyla eller fuktig, nakna fötter i den upplevda farfar "monter" - en så stor likhet av stugan, som hälls apple ...

"På grund av framtiden från det förflutna, eller är du?" - "Vad är skillnaden ..."

- Tiderna är enade, Alice? - Hans läppar var redan på väg med svårighet.

- Självklart! - Hon nickade.

- Och utrymmet på konventionellt sätt.

- Mer som en konvention!

Och fortfarande Jag ville gråta ...

Men Alice, tror jag mer än hans tårar.

- Om så är fallet, - Jag sa till henne, - då vi kommer inte att lämna.

Inte längre kunna motstå det oundvikliga, jag släpper en dröm ... Och i ljuset av morgonen, redan här, knappast hörde jag ett barns röst:

- Det är bra ...

Vi har 9 kommentarer på skivan "Flicka i vitt"

Du kan också uttrycka sin åsikt.

 1. 1 2013/03/30, Pepelyaev :

  Bra story! tvetydig. Så ofta när du vill lösa problemet, du tänker på det på jobbet, hemma, i tunnelbanan överallt ... och hon verkar även i en dröm, inse det, och på morgonen vaknade och glömde beslut. Din berättelse är sann Alisomana, kan fortfarande inte en del med idén att träffa henne, drömmen, flickan från framtiden, även i sömnen, hon kommer och tänker inte standard, inte Bulychevski. Det återstår några insinuationer och lite sorg för försvunna vision.

 2. 2 2013/03/31, Vitryssland:

  Tack!
  Ja, sannerligen, min Alice - inte bulychёvskaya. Och inte arsenovskaya. Jag vill inte heller att kallas Alice vitryssar. Min Alice - alltid i framtiden, alltid utom räckhåll. Oavsett hur nära oss och sympatisera med någon (eller ditt eget) idéer om det - de är bara en approximation till idag. Perfekt dämpa sina idéer om det - då förlorar sina vingar och himmel.
  Så min Alice - inte mina och i allmänhet oavgjort. Hon - alltid där, där björnar har tid. Vad skulle jag ha trott att jag skulle göra, kom - hennes leende och röstsamtal:
  "Vidare, högre, ljusare .."

 3. 3 2013/04/04, Pepelyaev :

  Jag skrev bara en kommentar till en enda dikt som väntar människor när det är dags Alice, där jag är i slutet: ... och kan inte vara en dröm det? Nåväl, låt det förbli en dröm som levande en asterisk, kommer vi att sträva efter, drömmer om det, om en! ... Det är lämplig för din berättelse.)

 4. 4 2013/04/07, Bruno:

  Heaton, sir, leende Kristus .. Övergripande, gentlemannamässigt uppsättning tillbehör absolutism. Din berättelse är inte Alice, det har bara din längtan efter Odjuret

 5. 5 2013/08/04, Vitryssland:

  Pepelyaev, mitt i prick! Det är vad jag ville säga. Och detta är - min nya dikt på forumet. Ärligt talat, jag var glad över att din kommentar! Förstår du min Alice ...

  Nu Bruno ... jag förstod allt utom odjuret.

  Ja, det är min berättelse inte är din Alice. Jag skrev om henne. Och han skrev det ur absolutism. Bara att jag undrar verkligen. Kärlek - så kärleksfull ..

 6. 6, 2013/08/04, Bruno:

  Om du vtyureny i enväldet, är det, som de säger, din pravo.No vad gör Alice? !! Du kan, lika bra, namnge din karaktär eller råtta .. Aunt Alice värld och världen av absolutism är helt oförenliga, och enligt min mening, är ännu vrazhdebny.Mir Alice en utopi, men det genomförs utopiya.Ona kan utföras. Vid denna tidpunkt, eftersom absolut inte har visat sig i historien idel fattigdom, komplett laglöshet och tolerans av några andra, och obskurantism, pest, styv hyckleri på utsidan och insidan sofistikerad utsvävningar !!
  Absolutism är odjuret, Djävulen. Och som han gjorde med Jesus Kristus (som du nämnde), mer än pokazatelno.Tak han gjorde med alla den sanne Guden prorokami.A Zverya- hantlangare av prästerna och prästerna ("heligt" helvete !!!), så kallade "traditionella "religiy.A Guds profeter kommer in i världen drabbats av, först och främst på dessa" heliga ".Och kontroversen mellan Jesus och fariséerna, ett levande exempel.

 7. 7 2013/09/04, Vitryssland:

  Jag tycker att det är svårt att svara dig, eftersom jag inte riktigt förstår vad du menar med absolutism (klart bara att något negativt). Kanske om förstår det håller med dig.

  Min absoluta - det är ett ouppnåeligt ideal, en dröm som aldrig kommer sant, men tack vare vilken det är allt som finns. Jag kallar det Gud, men ordet "Gud" är nu alltför bortskämda.

  Och kyrkan, jag också inte gillar och din position i denna fråga helt delar. Sant, svära i sin adress inte heller godkänna - fortfarande ful, oförskämd ...

 8. 8 2013/09/04, Bruno:

  Under absolutism, menar jag den absoluta monarkin, vilket visade sig i historien endast med den värsta storony.Slova "kejsare", "leende Kristus" och liknande som finns i din berättelse, fick mig att tro att du kan sympatiserar med ideologi och allmänheten строй этой “заразы”.Поскольку Абсолютизм всегда пользовался определенными идеями,понятиями,для поддержания власти и авторитета над людьми,такими как: “богоподобный”государь,мифы о страданиях и мученической смерти “бога” Иисуса Христа и так далее..
  Но так как,вы утверждаете,что под Абсолютизмом подразумеваете недостижимый Идеал,Мечту..То получается,что я просто не понял вас.В таком случае приношу вам свои извинения!! Хотя и в этом вопросе можно с вами поспорить..:)
  А,что касается Церкви,то она заслуживает любых ругательств.За свою лживость!!!

 9. 9 09.04.2013, Belorus :

  Nu är det klart.

  Абсолютная Монархия – явление неоднозначное. С одной стороны, нет ничего страшнее самодура или злодея, наделённого абсолютной властью. Но зато с другой, что может быть прекраснее и желательнее Мудреца, имеющего эту власть? Представьте себе высокодуховного человека, стоящего на порядок выше основной массы людей, человека, властвующего не по своей эгоистической прихоти, а по Космическому праву. Его воля – не его, а воля Объективности. И подчинение такому Правителю есть подчинение самой Жизни, Богу.

  Я верю в реальность такого Правителя. Верю потому, что верю в духовную эволюцию человечества, в то, что в конце концов мы усовершенствуемся до права иметь такого Главу. Вот о таком времени я и говорю в рассказе.

  А вообще-то, нашему спору больше подобает быть на форуме, чем здесь. Поэтому я, скорее всего, не буду больше возражать Вам.

Lämna en kommentar

Вы должны войти , чтобы оставить комментарий.

Flash Widget tid Skapad av East York bokhållare