2006 4 juni, 2006

Översikt anime "Min granne Totoro"

Publicerad: | Kategorier: Anime |

500totoro.jpg Japanska titeln - Tonari nr Totoro
Ryska namn - Min granne Totoro
Out - 1988
Längd - 120 min.
Direktör - Hayao Miyazaki
Åldersgräns - nej

Låt oss träffas, framför dig fot monster med en stor mun och långa, grönt och lila klor. Ögon som tefat. Hans vrål makt konkurrerar med tjut av vinden i trädtopparna i en orkan.

Är inte det - vacker! Det är dags för oss att presentera honom - grannar kommer!
Varför gjorde denna fruktansvärda odjuret att amerikanska animatörer gärna skulle ha tagit på sig rollen som "chief monster" i någon film inte bara vann äran att vara versaler tecken studio Gibli, som Cheburashka på Sojuzmultfilm eller någon Gud förlåta mig, ett lejon rytande på startskärmen MGM, men också att vinna kärlek till barn och vuxna över hela världen?

Vi börjar på avstånd. Japanerna hävdar att för alla objekt av naturandar ansvariga. Till skillnad från amerikanerna, som används för att tydligt skilja mellan goda och onda krafter, invånarna i de japanska öarna närma sig denna fråga på. Andarna är inte onda och inte bra. De söker inte att skada eller hjälp. De vill inte att blanda sig i angelägenheter dessa bullriga fåglar som kallar sig människor. De bor precis i närheten.

De gör sin egen av de användbara och viktiga saker. Och verkligen inte vill fånga människor. Endast små barn kunde råkar se dem.

Мой сосед Тоторо En av dessa mystiska varelser är nu framför oss. Möt - Troll Forest extra. I utseende, förutom ovanstående, är det möjligt att notera små runda öron, tjocka, och uppenbarligen mycket mjuk päls på bröstet med ett mönster som liknar mönstret på bröstet av en berguv. Bakom kan du se ganska kort men mycket tjock "päls" svans.

Han gillar att sova och hans arbete. OBS - för arbete aldrig sover.

Vad är innesluten arbetsuppgifter så konstiga varelser?

Han odlar träd. Åh, det är mycket hårt arbete! Det är nödvändigt att hitta rätt plats att landa och placera högst magiska krafter att trädet har vuxit så högt som möjligt. Och du trodde att träden växer på egen hand? Naiva, trångsynta människor!

Således instruktionen för dig:

Du har problem på jobbet och hemma? Bullret från en storstad blir outhärdligt för dig? Har du glömt förra gången jag var i naturen?

Utvisa alla dina trånga lägenhet i ett höghus. Lås upp alla lås. Stäng av alla telefoner och Internet. Sätt shumonepronitsaemye hörlurar. Och slå på filmen "Min granne Totoro".

Du kommer verkligen slappna av själen. Glöm att bära alla dina bekymmer.

Totoro Och jag lära känna denna naturligtvis, men naturligtvis otroligt söt och charmiga mirakel, namnges som jollra av ett barn - "Totoro" steget för första gången på länge, en värld av barndomen, sorglös och i den mystiska värld som hälsar dig när du komma på semester till sin mormor i byn. En värld där fönstret, ger dig en bra regissör-animator trollkarl och magiker Hayakiro Miyazaki.

***

Referenser:

Vi har en kommentar på skivan "Översikt anime" Min granne Totoro ""

Du kan också uttrycka sin åsikt.

  1. 1 07.06.2006, Fenrir:

    Jag minns, jag minns, jag såg 12-13 år sedan. Utmärkt barnfilm, inte lika intrikat som Miyazaki senare verk (åtminstone, så det förefaller mig nu).

Flash Widget tid Skapad av East York bokhållare

Fatal error: Allowed memory size of 268435456 bytes exhausted (tried to allocate 14684160 bytes) in /var/www/romantiki/data/www/romantiki.ru/wp-includes/functions.php on line 599