2006 09 kesäkuu 2006

Diamonds tallentaa Mooren laki

Lähettäjä: | Kategoriat: Tiede ja teknologia |

Diamond puolijohteita, jotka voivat merkittävästi parantaa ominaisuuksia sirut ja jatkaa Mooren lain tulevina vuosina, eivät enää eksoottisia.

Viime vuonna tutkijat University of Washington Carnegie oli saavuttanut merkittäviä tuloksia synteesissä keinotekoisten timanttien arvoltaan 10 karaattia.

Ne eivät kuitenkaan mitenkään huonompi luonnon analogit, paitsi hinta. Tutkijat ennustavat jyrkkä hintojen lasku synteettisten timanttien vuosikymmenellä. Nykyään melko nopeasti kasvava yritys harjoittaa synteesissä keinotekoisia timantteja. Yksi niistä - Apollo Diamond Inc., joka sijaitsee Bostonissa, Yhdysvalloissa, suunnittelee tuottavansa synteettisten timanttien kiekot samanlainen pii.

Jo ennen massatuotantoon keinotekoisten timanttien todettiin, että ne - erinomainen puolijohteet, ja korvaisi piin mikroelektroniikan, ellei niiden korkea hinta.

Chip-pohjainen timantti puolijohde voi toimia taajuuksilla jopa 81 GHz, joka on monta kertaa suurempi kuin pii kollegansa. Siten lämmönsiirto puolijohde timantti on alhaisempi joten ne voivat olla asentavat suurempi tiheys komponentteja ja vaativat huomattavasti vähemmän kustannuksia jäähdytyksen timantti siru.

Asiantuntijoiden mukaan Euroopan yrityksen tuotantoon timantti puolijohteiden Carbon Tehoelektroniikka Sonsortium ansiosta yhä vähäisemmät kustannukset keinotekoisten timanttien vuoteen 2011 markkinoilla on ensimmäinen elektroniset laitteet perustuvat niihin.

Vaikka klassinen siru ja siru hengissä toisen 4-5 toistojen Mooren laki, "timantti chips" voi pidentää laissa vielä 10-20 toistojen, lasertekniikalla yhteyksiä sirut, kolmiulotteinen arkkitehtuuri ja rakentaminen, jne. Jonkin ajan kuluttua, jossa kehitetään molekyyli nanoteknologiaa, voi luoda diamondoid, joka korvaa suurimman osan perinteisistä materiaaleista. Tämä löytö on useita kertoja laajentaa Mooren lain takia siirtymisen mehanoelektricheskim tietokoneisiin tiheässä laskentatehoa.

Todennäköisesti timantti siruja käytetään pääasiassa ilmailu- ja sotilaallisen mikroelektroniikan koska suuri luonnon timantti vakautta äkillisille lämpötilassa ja paineessa.

Tyypillisesti, tutkijat saatu kerrostamalla timantti materiaalia höyryfaasissa, ns CVD-tekniikalla. Tämän tekniikan aikansa oli hiilinanoputkien, jossa aika vastuuvapauden eksoottisia kemiallisia rakenteita muutti laajasti teollisuudessa. On mahdollista, että timanttimateriaali odottaa sama tulevaisuudessa.

ROL

Kommentit on suljettu.

Flash Widget aika Kirjoittaja East York kirjanpitäjä