2006 07 kesäkuu 2006

Jättiläinen eksoplaneettojen löysi oman pölyinen levy

Lähettäjä: | Kategoriat: Tiede ja teknologia |

Tähdistössä Centaurus etäisyydellä noin 170 valovuoden päässä Maasta, on pieni tähti, joka kuuluu luokkaan ruskeaa kääpiötä. Paino on noin 25 kertaa massa Jupiter, ja sen lämpötila on 2600K.

Tämä tähti on seuralainen esine. Se on kaasu jättiläinen, jonka massa 8 kertaa massa Jupiter. Sen pintalämpötila on 1600K. Tämä tavoite, periaatteessa, voidaan kutsua planeetan yläpuolella ruskea kääpiö, mutta se oli liian suuri sen massa suhteessa massaan ruskea kääpiö (meidän aurinkokuntamme on raskain planeetta Jupiter on 1000 kertaa helpompaa meidän tähti nimeltään aurinko). Kuitenkin mainitun kohteen näkyy luettelo extrasolar planeettoja virallinen nimi 2MASS1207-3932B (lyhennetty 2m1207b).

Planeetta 2m1207b ja ruskea kääpiö kiertoradalla yhteinen painopiste etäisyydellä noin 6000000000km, joka on suunnilleen yhtä suuri kuin säde kiertoradalla Pluto. Tämä pitkän matkan on melko tyypillinen järjestelmien kanssa pariksi ruskeita kääpiöitä. Lisäksi, se saattaa tarkoittaa, että pari on perustettu suhteellisen erillään muista tähdet.

Mukaan tähtitieteilijät, ikä pari 5-10 miljoonaa vuotta vanha, ja tämän vuoksi nuorten sekä esineet on niin korkea lämpötila. Mutta erityisesti huomattava, että Viimeaikaiset havainnot esineen 2m1207b, suorittaa tähtitieteilijät Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics ovat osoittaneet, että sen kirkkaus on noin 8 kertaa pienempi kuin pitäisi olla, jos sen määrä, joka perustuu sen lämpötila. Tutkittuaan useita hypoteeseja, tähtitieteilijät ovat tulleet siihen tulokseen, että planeetalla on oma 2m1207b pölyä levy, joka estää suurimman osan säteilystä. Tämän levyn planeetan 2m1207b voi lopulta muodostivat oman satelliitit. Tulevaisuudessa tähtitieteilijät ovat menossa tutkimaan säteilyn 2m1207b, jotta voidaan määrittää kaltevuus pöly levyn ja koko sen osatekijöiden hiukkasia.

http://novosti.online.ru

Kommentit on suljettu.

aika widget luotu salaman East York kirjanpitäjä