2012 April 30, 2012

Olga Kravchenya: Hur tar man bort "Gäst från framtiden"

Publicerad: | Filed Under: Intervju, Nyheter, Om filmen, skaparna |

Om inspelningen av "Gäst från framtiden" skrivet så många, verkar det hade länge varit känt. Men korrespondent resurs Letidor, träffade scenografen mönster, lära sig nya intressanta detaljer, varav en del vederlägger de konventionella legender visdom. Artighet av resursen Letidor ge hela artikeln.
---------

Författare: Letidor. Frågor: Svetlana Fomina

Ольга Кравченя, художник-постановщик <Гостьи из будущего>

Olga Kravchenya
scenograf, "Gäst från framtiden"

Barnfilm, skjuten i Sovjetunionen och blev en kult, kan räknas på fingrarna. Men alla mästerverk fortfarande populär även 30 år senare. En av dessa filmer - "Gäst från framtiden", som fortfarande är skriven på folk skräddarsydda webbplatser visar barn och barnbarn.

Från vad skapade "gäster"? Hur man skapar bilder, fast trädde in i medvetandet hos varje medborgare i Sovjetunionen? Eftersom inga datorgrafik och specialeffekter kunde visa en framtid som många blir förälskad?

"Letidor" träffade Olga Kravchenya, art director på "Gäst från framtiden." Det var under hennes ledarskap, att uppfinna atmosfär, sammansättning, dekorationer - allt som i dag förekommer i minnet, knappt hört de första ackorden av "Beautiful långt."

- Vad känner du när du började filma den här filmen? Har du funderat på vad som blivit en kultfilmen?

- Erbjudandet att delta i filmen som en scenograf jag har fått från regissören Paul Arsenov. Hon läste en litterär manus som lockade ovanligt fantastisk utmaning - övergången från den nuvarande till framtiden. Hur kommer vår framtid att se ut i 100 år, är det svårt att föreställa sig redan nu. En sak var klar: att skapa en fiktiv miljö som skulle motsvara våra idéer, tekniska möjligheter och nödvändighet, höll stilen på själva arbetet McGee: fiction med lyrisk och komiska skiftning. Naturligtvis, för konstnären det var en mycket intressant uppgift. Varje ny film - det är alltid ett experiment. Den nya tema, en ny nytt material för studien.

Det fanns ingen föraning om att vi kommer att delta i skapandet av kultfilm, var det inte. Strax innan de "gäster" skapades fantastisk "Moskva-Cassiopeia", "Genom taggar till stjärnorna", "The Adventures of Electronics". Dessa filmer har haft stor framgång med publiken. Vi var tvungna att hitta sin egen, en utmärkt lösning ämne. Skriptet själv kan enkelt och med humor att berätta en fantastisk historia, för att göra det till en livlig och tillgängliga. Jag nämnde i förbigående ett tema av tekniska möjligheter.

I 80 år har vi bara börjat att behärska datateknik i film. Som regel har vi använt den så kallade kombinerade skytte. Med dem på skärmen fanns mirakulösa förvandlingar, fantastiska flyg, omvandling av tid och rum. Men alla dessa trick kräver tillverkningen av tillbehör, speciellt skjuta kameror och ytterligare tid och kostnad. Inte alla kreativa arbetsuppgifter var uppnås inom den tidsram som identifierats av produktionen av filmen.

Därför arbetar på regissörens manus tillsammans med regissören, operatören och konstnären deltar i raffinering och uppfinna nya anläggningar, som ibland skulle kunna ersättas, ibland lättare, ibland kompletterat med en litterär manus. Det faktum att "framtiden" av barn, gjorde det möjligt lite barnsligt att föreställa sig scenen, för att göra dem mer levande, medan mindre realistisk och traditionell.

- Hur man ställer upp landskapet för filmen?

- Dekorationer är vanligtvis de objekt som inte kan hittas i verkliga livet. De "gäster" dekorationer var övergående föremål övergång från det nuvarande till framtiden. Det var först hittade ruttnande vräkt hus i centrala Moskva. Och sedan myntade källaren på principen om icke-efterlevnad. Källare med resterna av förhistoriska målningar på väggarna och skåpdörren som ledde till "Institute of tid." Dessutom i källaren straffar inträffade med förstörelse. Sådana scener kan endast tas bort i dekorationer, där fallande delar är tillverkade av lättviktsmaterial och kan vara farliga för aktörerna.

Landskap "Institute of time" och "Spaceport" refererar till objektet från framtiden. Studera material, drog jag uppmärksamhet vid utvecklingen av ljuseffekter i arkitektur 80-talet. Denna belysning av väggarna i det inre, leka med glasytor, reflektioner i speglar. Institutet för en tid hade labyrint med massor av korridorer som leder in i det okända. Höjdpunkter i korridorerna skapade rita perspektiv och samtidigt hjälpa rumsuppfattning som oändlighet.

För närvarande används i konstruktionen av speciell lampa belysning av olika typer och färger. De översvämmade byggmarknaden. I filmen, använde vi den mest primitiva av ingångarna glödlampan, sätt dem i lådor med frostat glas och utfärdas för belysning i framtiden. Jag vet inte om eller inte svika fansen, "Gäst från framtiden" genom att framtiden för att skapa en mycket primitiva metoder, men det sätt som det var.

Vid den tiden, inte ens existerar så populärt nuförtiden tejp kallas Scotch. Nu vet varje student. Men ett sådant objekt som "Spaceport" skapades från glasrör som används i kemiska fabriker. Varje dekoration - ett experiment med nya material. Naturligtvis landskapet lever endast fram till slutet av filma det. Så talar om styrkan under åren förekomma. Hållbarheten är nödvändig endast i 3-5 dagar. Och ibland måste man orolig för att dekoration inte sprids till fotografering.

Ольга Кравченя, художник-постановщик <Гостьи из будущего>

skissa av "gäster", från arkiv Olga Kravchenya

Men här, tände ljuset operatören ställer kameralinsen med kort, och skärmobjekt från framtiden. Inom tekniken för biografen det viktigaste - resultatet. Därför Scenografi, gjord av konstnären - är bara början på en bild som tittaren ser på skärmen. Sedan behöver du bygga landskapet, skådespelarna att köra och ta bort tomten. En stor del av äran för produktion av fiction-film tillhör konstnären och operatören av de kombinerade undersökningar.

Vad som nu görs på datorn, på 80-talet skapade manuellt. Till exempel, den övre delen av "Spaceport" dorisovyvat "domakechivalas" och medverkade i linje med den nedre delen av landskapet. Dessutom har filmen skjuten på film, där det var nödvändigt att arbeta med en "mask", det vill säga, tog bort en del av bilden, och sedan präglade annan. Sådana operationer kräver stor skicklighet, erfarenhet och, naturligtvis, talang. Det var också nödvändigt att kombinera ljus, färg i båda bilderna, linjen anslutningen var osynlig. Arbetet med många yrken, inklusive art director, ränksmidare, kostym, var make-up artist kombineras till en enda enhet under ledning av huvudoperatören i bilden.

Filmen "The Gäst från framtiden" sköts av två operatörer - Sergei och Sergei Tkachenko Onufriev. De arbetade smidigt, som ett folk. Koordinerad arbete behövs för att se till att publiken uppfattade filmen som helhet. Men jag skulle ändå vilja lyfta fram Sergei Onufrieva. Han hade en speciell påhittighet och gjorde en hel del för att lyckas med bilden: de märkliga porträtt av barn, skytte handhållen kamera, kompetent arbete med ljus - något som Sergey lyckades fint.

- Du uppfann det i registret Bulycheva beskrivits i detalj?

- Filmen var verkligen en hel del detaljer som måste fortfarande komma upp, eftersom det fanns ingen plats att kika. En mycket stor roll i dessa begrepp hör till regissören Pavel Arsenov. Ofta erbjuder de mest ovanliga lösningar. Till exempel, uppfanns av en buss, som trädde dörren, kan du gå till någon destination. Trötta knappspanelerna. Jag vill tänka att problemet med förskjutning i utrymmet i framtiden kommer att lösas enklare och samtidigt mer komplicerat sätt. Kanske bara genom att öppna dörren, och kanske med hjälp av överföring av tanken på distans.

I "Kosmozoo" uppfanns konstiga växter och sjunker i stället för flygande mattan. Den berömda "mielofon" hade också en hel del alternativ. Att arbeta på "framtiden" Jag attraheras av unga designers och arkitekter. Bilder från flygplanet, konsoler "mielofon" skapad av designern Elena Rybnikova. Hon arbetade sedan i den optiska mekaniska anläggningen. När hon fört oss att visa kristaller och prismor, som används vid framställning av kameror. Här regissören och grep på idén av kristallen som "mielofon." Han var limmad mot en mer komplex kristall väska myntade för honom, och med hjälp av de kombinerade undersökningar har förvärvat ett liv av det emitterade ljuset, blir en magisk kristall.

Ольга Кравченя, художник-постановщик <Гостьи из будущего>

Eskziz "gäster", från arkiv Olga Kravchenya

Typiskt varje ny filmen - ett nytt tema, ett nytt material för studien. Artister filmen börjar alltid med bibliotek. Jag har granskat en hel del moderna tidningar på arkitektur, för att förstå nya trender och riktningar inom detta område. Dekorationer uppfanns och skapade på basis av dessa material. Andra fiction-filmer, om granskas, var det bara för att inte upprepa. Om du vill arbeta med film lockade flera behöriga yrkesverksamma inom ett visst område.

Så, i den litterära scenariot, "Institute of time" behövs för att se framtiden Moskva i det öppna fönstret. Jag dras till utvecklingen av den allmänna planen i Moskva, närmare bestämt den allmänna formen av en ung arkitekt Konstantin Uvarov, då en student av Institute of Architecture. Moskva ville se framtiden genom ögonen på en ung arkitekt. Bevaras även en skiss, som skildrar staden från fågelns flykt. Det finns gamla Moskva byggnader varvat med kubistiska byggnader av glas och metall. Men Moskva har blivit som en torr projekt, berövas historisk romantik och charm. Naturligtvis är det mycket svårt att ändra stad och inte störa dess harmoni. Detta är alarmerande.

Dessutom förstår vi att det kan vara så många olika städer, "Moskva i framtiden", som författarna av projekten. Tekniskt sett har vi inte tid att erbjuda verk av olika författare och sedan välja den bästa. Så jag var tvungen att överge utställningen i Moskva i framtiden och lämna publiken att uppfinna sin image, var och en sin egen.

- Och hur var det legendariska bilden av roboten Werther?

- När vi talar om "robot" menar vi främst bilden av humanoid mekanism av metall och består av ett flertal skruvar, bultar, knappar och lampor. Det är dessa organisationer som vi ville undvika.

Därför har vi lagt fram, redan uppfunnit och tillverkat en robot som liknar människor. Ja, även tilldelade honom sådana mänskliga egenskaper som samvetet och känslighet. Dessutom, med våra begränsade ekonomiska resurser det inte var nödvändigt att göra, det var bara nödvändigt att sy en kostym och komma med en skådespelare uppträdande. Jag ställde en fråga Kostym Valentine Olonovskoy vilka idéer baserades på kostymer av framtiden: "Jag ville verkligen sy dräkter från innovativa tyger, men utbudet var mycket begränsad. Vi var tvungna att använda tekniska tyger som aldrig har använts för kläder. Detta är alla typer av nät, mattor, konstläder. Räddade alltid crepe de chine, olika tyll, chiffong. Bilden av flickan från framtiden Pauline beslutades vid extra faktura skådespelerska, hennes långa, kantiga siffra, beskäras beskurna hår, konstigt kläder. Crepe de chine klänning från en mönsterbaserad "sol blossade" skapat vid körning känsla av flyg. Flickan drog genast uppmärksamhet på gatan med sin unika. "

- Om du vill kopiera något från väst för att skapa bilder, eller hade en uppgift att göra sin autentiska framtid?

- Vi försökte att inte imitera västerländska filmer, särskilt med våra tekniska och finansiella resurser skulle ha varit omöjligt. Som jag skrev, vår metod var "till motsatsen." Jag tror att just denna metod och sparade bilden. Barnens publik antogs lätt nya konventioner och, enligt min mening, hade ingen tvekan om detta inte inträffar.

- Varför i filmen verkar det nästan överallt yoghurt som vissa ytterligare tecken?

- Jag är inte säker, men jag tror att en uppsättning av "nätkasse med flaskor yoghurt," var en typisk egenskap av tiden 80. Män går för en öl och barn yoghurt. Dessutom har olika produkter i livsmedelsbutiken var mycket begränsad. Det är kännetecknande för tiden, liksom skoluniform grå färg.

- Vad tycker du om estetik barnfilm i ett historiskt perspektiv? Vad var bra innan, och att - nu?

- Före justeringen här i Moskva var det en filmstudio för barn och ungdomsfilmer dem. Gorkij. Själva namnet talar om prioriteringen av filmer för barn och ungdomar. Orienterings filmer - pedagogisk och informativ. Med skärmen höjde problemen med barnet och för samhället, barn och föräldrar, elever och lärare. Dessa problem är alltid där och alltid relevant.

I studion fanns en konstnärlig råd och redigering. Scenarier för produktion valdes i konkurrens. Och när skriptet att ta över, var han ansvarig för redaktör, var han ansvarig för innebörden av texten och matchar originalet. Varje gång har sin egna intressen, litteratur och film. Vid den tiden var en viktig plats som ges till filmer och film anpassningar av sagor. Estetik filmen, först och främst, definierar manuset. Arbeta samma författare: regissören, är operatör av konstnären på ett mycket tidigt stadium bestämd uppfattning om hur man skjuter, och att den behöver.

Därför artisterna gör skisser för filmen, ta hänsyn till alla önskemål om stil och sätt att filma. Att diskutera färgsättning av filmen, alltid betraktat kostymer i enlighet med dekoration. Dessa regler är fortfarande aktuella i dag. Varje läskunnig filmkonstnär arbetar med dessa lagar. Det är, estetik filmen är fast besluten att samarbeta i de tidiga stadierna av skytte manus. När det gäller estetik i termer av drama, kan det noteras förkärlek scenarier dramatiker att presentera berättande hårdhet, grymhet, våld och förekomsten av "ELÄNDIG sidan".

Idag, filmer för barn och ungdomar vi bort knappast. Här, snarare, är det nödvändigt att ta ett exempel från väst. I Europa och Amerika, och skapa en saga för barn, och romantiska berättelser - som om jag titta på filmer Gorky Film Studio sedan 80-talet. Det är olyckligt att vi har upphört att uppskatta de eviga värden som vänskap, kärlek till sin nästa, vänlighet och mänsklighet. Jag hoppas att mode för filmer som sås i hjärtat hos den bra att vara tillbaka i Ryssland.

---------------

Editorial Letidor Olga Kravchenya tack för material och information om hur man gör en film "Gäst från framtiden." Artikel adress: http://letidor.livejournal.com/87556.html

Letidor - design för moderna föräldrar, ger fullständig information om alla aspekter av livet med barn - personer, platser, händelser, trender.

---------------

Översyn av resursen på grund av projektet http://romantiki.ru Letidor för att gå med pereopublikovanie material.

---------------
Diskussion om artikeln på forumet.

Lämna en kommentar

Du måste logga in för att lämna en kommentar.

tid widget skapade blixt från East York bokhållare