2012 30 april 2012

Olga Kravchenya: Hvordan fjerne "Gjest fra the Future"

Publisert: | Filed Under: Intervju , Nyheter , Om filmen , Creators |

Om innspillingen av "Gjest fra the Future" skrevet så mange, det ville virke, hadde lenge vært kjent. Men korrespondent ressurs Letidor , møtt med produksjonsdesigner mønster, lære nye interessante detaljer, noen som tilbakeviser den konvensjonelle visdommen av legenden. Courtesy of ressursen Letidor gi hele artikkelen.
---------

Forfatter: Letidor Spørsmål:. Svetlana Fomina

Ольга Кравченя, художник-постановщик <Гостьи из будущего>

Olga Kravchenya
produksjonsdesigner, "Gjest fra the Future"

Barnas film, skutt i Sovjetunionen og ble en kultklassiker, kan telles på fingrene. Men alle mesterverk fortsatt populære selv 30 år senere. En av disse filmene - "Gjest fra the Future", som fortsatt står på spesielt laget websider folk viser barn og barnebarn.

Fra hva skapte "gjester"? Hvordan lage bildene, fast trådte inn i bevisstheten til hver borger av Sovjetunionen? Som ingen datagrafikk og spesialeffekter var i stand til å vise en fremtid som mange elsket?

"Letidor" møtte Olga Kravchenya, art director of "Gjest fra the Future". Det var under hennes ledelse, å oppfinne atmosfære, komposisjon, dekorasjoner - alt som i dag skjer i minnet ". Beautiful langt" så snart som hørte de første akkordene

- Hva føler du når du begynte å filme denne filmen? Har du tenkt på hva blitt en kult-film?

- Tilbudet om å delta i filmen som en produksjonsdesigner jeg har fått fra regissøren Paul Arsenov. Jeg leste litterære script som tiltrakk uvanlig fantastisk utfordring - overgangen fra dagens til fremtiden. Hvordan vil vår fremtid se ut i 100 år, er det vanskelig å forestille seg selv nå. En ting var klart: å skape en fiktiv miljø som ville tilsvare våre ideer, tekniske evner og, nødvendigvis, holdt stilen selve arbeidet McGee: fiksjon med lyrisk og komisk skjær. Of course, for kunstneren det var en veldig interessant oppgave. Hver ny film - er det alltid et eksperiment. Det nye temaet, en ny roman materiale for studien.

Ingen frykt for at vi skal delta i etableringen av kultfilmen, var det ikke. Kort tid før de "gjester" ble skapt fantastisk "Moskva-Cassiopeia", "Gjennom torner til stjernene", "The Adventures of Electronics". Disse filmene har hatt stor suksess med publikum. Vi måtte finne sin egen, et godt valg emnet. Manuset selv kan enkelt og med humor for å fortelle en fantastisk historie, for å gjøre det til en livlig og tilgjengelig. Jeg tilfeldigvis rørt temaet tekniske evner.

I 80 år har vi bare så vidt begynt å mestre datateknologi i filmen. Som regel har vi brukt såkalte kombinert skyting. Med dem på skjermen var det mirakuløse transformasjoner, flotte fly, transformasjon av tid og rom. Men alle disse triksene krever produksjon av tilbehør, spesielt skyting kameraer og ekstra tid og kostnader. Ikke alle kreative oppgaver var oppnåelig innenfor tidsrammen identifisert ved fremstilling av filmen.

Derfor arbeider på regissørens manus sammen med regissøren, operatøren og kunstneren involvert i raffinering og oppfinne nye anlegg, som kan noen ganger bli erstattet, noen ganger lettere, noen ganger supplert med et litterært script. Det faktum at "fremtiden" av barn, gjorde det mulig litt barnslig å forestille seg på scenen, for å gjøre dem mer levende, mens mindre realistisk og tradisjonelle.

- Hvordan sette opp naturen for filmen?

- Dekorasjoner er vanligvis for de objektene som ikke finnes i virkeligheten. "Gjester" dekorasjoner var forbigående gjenstander overgangen fra dagens til fremtiden. Først ble det funnet forfalne kastet ut hus i sentrum av Moskva. Og så laget kjelleren på prinsippet om avvik. Kjeller med restene av primitive malerier på veggene og skapdøren som førte til "Institutt for tiden." Også i kjelleren shootout skjedde med ødeleggelse. Slike scener kan fjernes bare i dekorasjoner, der fallende deler er laget av lette materialer og kan være farlig for skuespillerne.

Natur "Institute of time" og "Spaceport" refererer til objektet fra fremtiden. Studere materialer, trakk jeg oppmerksomheten mot utviklingen av lyseffekter i arkitektur 80-tallet. Denne belysning av veggene i interiøret, leke med glassflater, refleksjoner i speil. Institutt for noen tid hadde labyrint med mange korridorer fører inn i det ukjente. Høydepunkter i korridorene skapt bildeperspektiv og samtidig hjelpe oppfatningen av plass som uendelig.

I dag brukes i byggingen av spesiell lampe belysning av ulike typer og farger. De fylte byggmarkedet. I filmen, vi brukte den mest primitive av inngangene pære, setter dem inn i bokser med frostet glass og utstedt for belysning av fremtiden. Jeg vet ikke om ikke å skuffe fansen, "Gjest fra the Future" av det faktum at fremtiden for å skape en svært primitive metoder, men slik det var.

På den tiden var det ikke engang eksisterer så populært i dag teip heter Scotch. Nå kjenner det hver student. Men et slikt objekt som "Spaceport" er laget av glassrør som ble brukt i kjemiske fabrikker. Hver dekorasjon - et eksperiment med nye materialer. Selvfølgelig, naturen lever bare til slutten av filme det. Så snakker om styrken i år, er ikke nødvendig. Holdbarhet er nødvendig bare i 3-5 dager. Og noen ganger har du å bekymre deg for å lage dekorasjoner er ikke spredt til skytingen.

Ольга Кравченя, художник-постановщик <Гостьи из будущего>

Sketch "gjester", fra arkivene til Olga Kravchenya

Men her, tente lys operatør, sett kameralinsen med kort, og skjermen objekt fra fremtiden. I kunsten kino viktigst - er resultatet. Derfor, Scenografi, laget av kunstneren - er bare begynnelsen på et bilde som betrakteren ser på skjermen. Neste, må du bygge naturen, skuespillerne til å kjøre og fjerne tomten. Mye av æren for produksjon av fiction film tilhører kunstneren og operatør av de kombinerte undersøkelser.

Det som nå blir gjort på datamaskinen, på 80-tallet opprettet manuelt. For eksempel den øvre del av "Spaceport" dorisovyvat "domakechivalas" og spilte på en kombinasjon av den nedre delen av naturen. I tillegg ble filmen tatt opp på film, som var det nødvendig å arbeide med en "maske", det vil si, fjernes en del av bildet, og deretter påtrykt en annen. Slike operasjoner krever stor dyktighet, erfaring og, selvfølgelig, talent. Det var nødvendig å kombinere lys og farge i begge bildene, linjen tilkoblingen var usynlig. Arbeidet med mange yrker, blant annet art director, schemers, kostyme, ble make-up artist sammen til en enhet under ledelse av hoved operatør av bildet.

Filmen "The Guest fra Future" ble skutt av to operatører - Sergei og Sergei Tkachenko Onufriev. De jobbet sammen som én mann. Koordinert arbeid er nødvendig for å sikre at publikum oppfattes filmen som helhet. Men jeg vil likevel trekke fram Sergei Onufrieva. Han hadde en spesiell oppfinnsomhet og gjorde mye for å lykkes med bildet: bemerkelsesverdig portretter av barn, skyting håndholdt kamera, kompetent arbeid med lys - noe som Sergey klarte helt fint.

- Du oppfunnet som i registeret ikke Bulycheva blitt beskrevet i detalj?

- Filmen var veldig mange detaljer som fortsatt trenger å komme opp med, fordi det ikke var plass til å titte. En veldig stor rolle i disse begrepene tilhører regissøren Pavel Arsenov. Ofte tilbyr de mest uvanlige løsninger. For eksempel ble oppfunnet av bussen, som kommer inn døren, kan du flytte til et punkt av reisemål. Slitne knappepaneler. Jeg ønsket å tenke at i fremtiden problemet med forskyvning i rommet vil bli løst på en enklere og samtidig mer komplisert måte. Kanskje bare ved å åpne døren, og kanskje ved å sende tanke på avstand.

I "Kosmozoo" ble oppfunnet merkelige planter og vask i stedet for flygende teppe. Den berømte "mielofon" også hadde en rekke alternativer. Å arbeide på "fremtiden" Jeg er tiltrukket av unge designere og arkitekter. Bilder av flyet, konsoller, "mielofon" skapt av designeren Elena Rybnikova. Hun jobbet i den optiske mekanisk anlegg. Når hun brakt oss til å vise krystaller og prismer, som brukes i produksjonen av kameraer. Her regissøren og beslaglagt på ideen om krystallen som "mielofon." Han ble limt til en mer kompleks Etuiet laget for ham, og ved hjelp av de kombinerte undersøkelser har det fått en levetid av det utsendte lys, bli en magisk krystall.

Ольга Кравченя, художник-постановщик <Гостьи из будущего>

Eskziz "gjester", fra arkivene til Olga Kravchenya

Vanligvis hver ny film - en ny type, et nytt materiale for studien. Artister film alltid starte med biblioteker. Jeg har gjennomgått en rekke moderne magasiner på arkitektur, for å forstå nye trender og retninger i dette området. Dekorasjoner ble oppfunnet og skapt på grunnlag av disse materialene. Andre fiction-filmer, hvis anmeldt, det var bare for ikke å gjenta. Hvis det er nødvendig, for å jobbe i film involverte mer kompetente fagfolk i et bestemt felt.

Så, i den litterære scenario, "the Institute of time" for å se fremtiden Moskva i det åpne vinduet. Jeg er tiltrukket av utviklingen av den generelle planen for Moskva, mer presist, av den generelle formen, den unge arkitekten Konstantin Uvarov, da en student fra Institutt for arkitektur. Jeg ønsket å se fremtiden gjennom øynene til den unge Moskva arkitekt. Bevart selv en skisse, som viser byen fra fugleuren. Det er gamle Moskva bygninger ispedd kubistiske bygninger laget av glass og metall. Men Moskva har blitt som en tørr Prosjektet har mistet den historiske romantikk og sjarm. Selvfølgelig er det svært vanskelig å endre byen og ikke å forstyrre dens harmoni. Dette er alarmerende.

Videre forstår vi at det kan være så mange forskjellige byer, "Moskva i fremtiden", som forfatterne av prosjektene. Teknisk sett har vi ikke tid til å tilby verk av forskjellige forfattere og deretter velge det beste. Så jeg måtte forlate showet i Moskva i fremtiden og la publikum til å oppfinne sin image, hver sin egen.

- Og hvordan var det den legendariske bildet av roboten Werther?

- Når vi snakker om "robot" vi primært mener bildet av humanoid mekanisme laget av metall og består av et antall skruer, bolter, knapper og lamper. Det er disse assosiasjonene vi ønsket å unngå.

Derfor har vi presentert, er allerede oppfunnet og produsert en robot svært lik for mennesker. Ja, til og med tildelt ham slike menneskelige kvaliteter som samvittighet og følsomhet. I tillegg, med våre begrensede økonomiske ressurser var det ikke nødvendig å gjøre, det var bare nødvendig å sy en dress og komme opp med en skuespiller oppførsel. Jeg stilte et spørsmål Costume Tine Olonovskoy hvilke ideer var basert på dresser i fremtiden: "Jeg ønsket virkelig å sy kostymer fra innovative tekstiler, men utvalget var svært begrenset. Vi måtte bruke tekniske tekstiler som aldri har blitt brukt til klær. Dette er alle typer garn, matter, kunstskinn. Alltid reddet crepe de chine, annerledes tyll, chiffon. Bildet av jenta fra fremtiden Pauline ble avgjort av den ekstraordinære faktura skuespiller, hennes høye, kantete tallet, dukket beskårne hår, merkelig antrekk. Crepe de chine kjole fra et mønster-baserte "sol- blusset" skapt når du kjører følelsen av å fly. Jenta umiddelbart trakk oppmerksomhet til gaten med sin unikhet. "

- Enten å kopiere noe fra Vesten til å skape bilder, eller hadde en oppgave å gjøre sin autentiske fremtiden?

- Vi prøvde ikke å etterligne de vestlige filmene, spesielt med våre tekniske og økonomiske evner ville ha vært umulig. Som jeg skriver, vår metode var "for det motsatte." Jeg tror at nettopp denne metoden og lagret bilde. Barnas publikum lett vedtatt nye konvensjoner og, etter min mening, gjorde ingen tvil om dette ikke forekomme.

- Hvorfor i filmen ser det ut nesten overalt yoghurt som noen ekstra karakter?

- Jeg er ikke sikker, men jeg tror at et sett med "streng pose med flasker med yoghurt," var en typisk egenskap av tiden 80. Menn går for en øl, og barn av yoghurt. I tillegg er utvalget av produkter i matbutikken var svært begrenset. Det er karakteristisk for tiden, så vel som skole jevn grå farge.

- Hva synes du om estetikk av barnefilmer i et historisk perspektiv? Det som var bra før, og at - nå?

- Før justering her i Moskva var det en film studio for barn og ungdomsfilmer dem. M Gorkij. Navnet i seg selv taler om prioritering av filmer for barn og ungdom. Orientering filmer - lærerik og informativ. Med skjermen hevet problemene med barnet og fra samfunnet, barn og foreldre, elever og lærere. Disse problemene er alltid der, og alltid relevant.

I studio var det et kunstnerisk råd og redigering. Scenarier for produksjon ble valgt på et konkurransedyktig grunnlag. Og når skriptet til å ta over, det hadde ansvaret for redaktøren, var han ansvarlig for betydningen av teksten og matchende originalen. Hver gang har sin egne interesser, litteratur og film. På den tiden var en viktig plass gitt til filmer og film tilpasninger av eventyr. Estetikk av film, først av alt, definere manuset. Strikk de samme forfatterne: regissøren, operatørens, kunstnerens på et svært tidlig stadium er fast bestemt idé om hvordan å skyte, og at det er behov for.

Derfor kunstnerne gjør skisser for filmen, ta hensyn til alle ønskene om stil og måte for filming. Diskutere fargevalget av filmen, nødvendigvis anses dresser i samsvar med dekorasjonen. Disse reglene er fortsatt relevant i dag. Hver utdannet kunstner jobber med en film med disse lovene. Det vil si, det estetiske inntrykket av filmen er fast bestemt på å jobbe sammen i de tidlige stadier av dreiebok. Som for estetikk i form av drama, kan det bemerkes forkjærlighet scenarier dramatikere til å presentere forteller hardhet, grusomhet, vold og utbredelsen av "skumle side".

I dag, filmer for barn og unge vi knapt fjernet. Her, i stedet, er det nødvendig å ta et eksempel fra Vesten. I Europa og Amerika, og skape et eventyr for barn, og romantiske historier - som om jeg ser på filmer Gorky Film studio siden 80-tallet. Det er uheldig at vi har sluttet å sette pris på de evige verdier som vennskap, kjærlighet til sin neste, godhet og menneskeheten. Jeg håper at moten for filmer som er sådd i hjertene til godt å være tilbake i Russland.

---------------

Redaksjonelle Olga Kravchenya Letidor takk for materialene og informasjon om hvordan du kan lage en film "Gjest fra the Future". Artikkel adresse: http://letidor.livejournal.com/87556.html

Letidor - design for moderne foreldre, gir full informasjon om alle aspekter av livet med barn - mennesker, steder, hendelser, trender.

---------------

Revisjon av ressursen på grunn av prosjektet http://romantiki.ru Letidor for å godta pereopublikovanie materiale.

---------------
Diskusjon av artikkel på forumet .

Legg igjen en kommentar

Du må logge inn for å legge igjen en kommentar.

Flash Widget tid Laget av East York regnskapsfører