2009 8 januar 2009

Når vi var i stand til å fly ...

Publisert: | Kategorier: Science and Technology , The Past |

Den siste jubileum ble ikke tildelt grunn oppmerksomhet - det er rett og slett et par folk husket ... Noen vet bare ikke, noen hadde glemt. Men vi ønsker for vår Beautiful langt det bør huske, så la oss gå tilbake i tid for 20 år siden.

15 november 1988 nyheter spres rundt om i verden - den sovjetiske romfergen "Buran" ble lansert på bæreraketten "Energy", gjorde han en sirkel rundt om i verden og landet i en helautomatisk modus. Dette kunne ikke oppnå selv amerikanerne - når landing fra "Shuttle" tar roret i hendene på piloten.

95806.jpg
Utvikling av "Buran" begynte under hemmelighold ferdig - i en tid med glasnost. Man kan bare beklage at lederne av den sovjetiske romfartsindustrien med en stor forsinkelse hadde en mulighet til å vurdere den generelle maktbalansen og prestasjoner i verdensrommet. Overlegenhet på utvikling av gjenbrukbare systemer har blitt gitt til amerikanerne, selv uten å prøve å konkurrere - da Sovjetunionen ble foretrukket til en annen, er også viktig, retning - arbeide med orbital stasjon. Og det må sies at fremgangen har vært stor, og selv amerikanerne var å utvikle sine romstasjoner, tar hensyn til prestasjoner av Sovjetunionen.

På et tidspunkt var det enda tvil om nødvendigheten av dette prosjektet, men utviklingen av romfart diktert sin nødvendighet - "Buran" er for brede muligheter for bruk, som går i bane rundt last og mannskap, lansering objekter med unikt utstyr, vitenskapelige instrumenter som finnes i enkelteksemplarer, levering av utstyr til eksos av satellitter til jorden (dette gjelder særlig for atomkraftverk). Og når du lager store komplekser i bane plass flyet er rett og slett uerstattelig.

Hvem så den "Buran" Så, kort tid etter start, vi lurte på hvorfor det plutselig våre designere besluttet å kopiere den amerikanske "Space Shuttle". Men dette er ikke tilfelle - var tilsvar kun eksterne konturene av skallet, som er diktert av lovene i aerodynamikk, forlater ikke rom designer fantasi. Men en rekke grunnleggende grunnleggende forskjeller, og det viktigste er at «Space Shuttle» - enkelt enhet, er det kun egnet for tilbaketrekking av romfartøyet i bane. Men vår "energi" er i stand til å levere et bredt utvalg av varer, økende i en tid på omkring 100 tonn. Det er tonnevis og strukturelle forskjeller, men det viktigste, som allerede har blitt nevnt - vår "Buran" kunne fly i en helt ubemannet, og dette var hans første flytur.

Den første flyturen "Burana" var planlagt for den 29 oktober - den 70. årsdagen for det kommunistiske ungdomsforbundet. Alt gikk etter planen, men for de 51 sekundene før start av sikkerhetssystemet har opphørt å danne lag å forberede lanseringen. Hva skjedde? Så viste det seg i senere sjekker, en av polene med kontroll utstyr, avfall fra raketten langsomt enn det som var inkludert i programmet. Bakke datamaskiner registrert avvik fra det normale, og ga kommandoen for å stoppe videre drift, eller ved starten av raketten kunne berøre masten. Etter ikke å ha bestemt seg for ikke å skynde - fordi starte en pilot som ham var det ikke. Ventet lenge - 15 november Lanseringen fant sted uten noen kommentarer. Etter landing, en av designerne grep på hodet: «Min Gud, tror jeg ikke i min barndom radio modell rundt så ikke akkurat fly."

Den videre skjebnen til prosjektet var trist. Deretter mer tid til å starte pilottrening plass plan (blant dem var den første ukrainske kosmonauten Leonid Kadeniuk) og selv starte bygging av langt flere biler. Men i 1993, har prosjektet blitt stengt, og kosmonauten korpset oppløst i 2002, året etter ni år etter nedleggelsen av prosjektet. Skjebnen til den unike enheten er lite misunnelsesverdig:

  • 1.01 "Buran" - laget flight 15 november 1988, var i forsamlingen bygningen ved Baikonur Cosmodrome. Helt ødelagt av sammenbruddet av huset 12 mai 2002.
  • 1.02 "The Storm" - var planlagt å gjennomføre en andre fly i automatisk modus med forestillingen dock med stasjonen "Mir". Installerte i museet ved Baikonur.
  • 2.01, navnet var ikke - ved utgangen av prosjektet beredskap var, ifølge ulike beregninger, fra 30% til 50%. Før 2004 var han i Tusjino butikkene prosjektering anlegg, og i 2004, året gjennomført på kaien i Khimki reservoaret for midlertidig lagring.
  • 2.02, 2.03 - beredskap var svært lavt, produktet ble demontert.

95818.jpg Mye av teknisk informasjon om de tilgjengelige fly dagens forskere, som ble spilt inn på magnetbånd for datamaskiner BESM-6, den sunne kopi av noe som har blitt bevart. Delvis for å gjenskape den historiske flyturen, kan du flytte fra gjenlevende utskrifter på papir ruller alfanumeriske printer-128 med prøve av disse on-board og bakkebaserte telemetri.

Noen av bildene om bord på plass flyet er ikke synlig inskripsjonen "Buran" og "Baikal". Hvorfor skjedde det? Forprosjektet var bare navnet "Baikal", men noen fra embetsmenn besluttet at navnet ikke reflekterer de rolige innsjøen ambisjoner i verdensrommet, og det ble besluttet å velge et annet navn - som gjenspeiler den kraft, styrke ... Før starten på knapt hatt tid til å skissere den gamle etiketten og anvende ny .

Huske "Buran", er det umulig ikke å huske et annet prosjekt - flyet An-225 "Mriya", som også snart vil feire jubileet - 21 desember 2008 markerte 20 år siden den første fly av denne unike fly. Heldigvis prosjektet var mer heldig enn "Buran" - flyet der, og til og med fly. Så langt etablert bare én forekomst av dette flyet, og den andre er under bygging.

Foreløpig "Mriya" er den tyngste flyet i verden noensinne å ta til himmelen. Og vingespenn stiger det bare Hughes H-4 Hercules, som steg til værs gang.

Innledningsvis ble det An-225 bygget som et transportsystem for transport av "Buran", så vel som for levering av forskjellige komponenter i et rom-skip og bæreraketten fra produksjonsstedet og montering til start. Og en annen viktig oppgave som ble satt foran dette flyet - levering "Burana" på kosmodromen i tilfelle av en landing på en av de alternative flyplasser.

Men med utviklingen av plass, som fortsatt er til en viss grad observert i de siste årene av perestrojka, foran dette flyet satt et mål - å bruke det som den første fasen av air-lansert romskip. Denne oppgaven kreves nyttelast på 250 tonn.

Eksperter fra Antonov Design Bureau taklet oppgaven til "excellent". I stor grad bidratt til rask etablering av fly for å bruke sine enheter fra forrige modell - AN-124-100 "Ruslan". Slik bruk, i tillegg til å løse de grunnleggende problemer, bidratt til å gjøre dette til en universell plan. Å forestille seg det er mulig, å vite at han kan løfte:

  • 16 ti-purpose fly beholdere VAR-10;
  • 50 biler;
  • Større laster som veier opp til 200 tonn (turbiner, generatorer, dumpere "Belaz", osv).

På An-225 er funnet en rekke verdensrekorder, inkludert en rekord take-off vekt og nyttelast. 22 mars 1989 An-225 gjør den unik fly lastet med 156,3 tonn, som ble banket på samme tid 110 verden luftfart poster, som er en slags rekord. Selvfølgelig ble An-225 ikke skapt for poster, men omfanget og de uvanlige utfordringer som stod foran sine designere, førte til opprettelsen av en unik i sin størrelse fly.

For tiden er det behov for et slikt luftfartøy i verden meget liten, slik at An-225 er bestemt til å holde seg i lang tid selv de største luftfartøyet i verden.

Når det rullet ut av hangaren, stor størrelse truffet nesten alle medlemmer av valgkomiteen også hevet øyenbrynene ... navnet ... men det var logisk - på toppen ga kommandoen: "Som flyet ble etablert på ukrainsk jord, selv om navnet er ukrainsk," ... gitt navnet " Mriya ", som i ukrainsk betyr" drøm ". Det er synd at den generelle designer Oleg Antonov til den første flyturen av dine drømmer ikke leve ...

Ja, vi pleide å være i stand til å fly ... Vi bare glemme det ... Men vi husker, alltid huske ...

Materialet som brukes bilder fra bladet "Teknologi - Youth" № 1 for 1989 . Ytterligere informasjon finnes også på prosjektets nettsted "Buran" .

Se. Er også et diskusjonsforum.

Legg igjen en kommentar

Du må logge inn for å legge igjen en kommentar.

Flash Widget tid Laget av East York regnskapsfører