2012 23 Oktober 2012

Kollega Prul. Legenden om Råttfångaren (fiktion berättelse)

Publicerad: | Kategorier: Nyheter , Prosa , Övrigt , Kreativitet |

XXVII kongress galaktiska kosmozoologov Vester höll på planeten. Efter de första tre dagars arbete för oss att ta en paus, så vi kunde se sevärdheterna i världen. Mest främmande forskare bordade omedelbart tour bus, men min vän, en lokal oceanograf Teng, som jag hade redan träffas, uppmanade mig att flyga med honom till en annan plats.
- Normalt - sade han - vi leder inte till turister. Men jag tror att du borde se det här.
Vi satt i passagerarinterkontinentala missiler och två timmar var på en annan kontinent på norra halvklotet Wester. Med ett flygblad, flög vi till öknen kusten, där stod en ensam fallfärdiga torn. Tornet var hög, vilket tyder på om dess industriella karaktär.
- Det är Nordanvinden Tower - sade han. Allt som återstod av Pied Piper City.
- Den Pied Piper? - Jag frågade. - Vi har i världen finns det en legend av Råttfångaren, som befria staden råttor spelar låten. Men stadsborna vägrade att betala honom. Då igen tog han sin pipa och utträtt ur alla barn.
- Hur vet du om det? - Said Tan.
- Jag säger: detta är vår legend - Jag sa.
- Intressant! - Said Tan. - Många civilisationer har liknande legender. Men det faktum att vi har det faktiskt hänt. I vilket fall som helst, minnet av dessa händelser lever i århundraden ...
Vi gick till foten av tornet. Inte långt från sina gamla murarna stod en bronsmonument: en ädel-ser man med en intelligent hög panna som hölls i hans upphöjda handlampa som vilar på axeln av den andra pojken. Pojke trumpeted i ett mycket långt rör, dashingly benen isär. Lyktan ljus brann.
- Den här mannen är mannen Piper - sade Tan. - Egentligen var det kallas av sina fiender. Och barn som var hans vänner och kollegor, han kallades av ett annat namn. Översatt från den gamla dött språk betyder "ledare" eller "Commander". Men legenden han fortfarande kom som en Pied Piper. Så jag ska ringa honom.
Och Tan berättade legenden om Råttfångaren vesterskuyu.

... Hur då hette denna stad, redan ingen minns. Och många århundraden sedan, långt innan rymdfärder, det var mycket stort och livliga hamnen. Det kom fartyg från alla hav och hamnar, ibland till och med sådana, som lokalbefolkningen hade ingen aning. Staden sveptes upp ur havet, eftersom de klart skinande ljus - dess invånare första planet upptäckt hemligheten av el, med mycket tidigare än det var tänkt att vara på jorden koncept. Det har aldrig varit ännu järnvägarna, och staden har sett fyra sidor av Vindarnas torn - jätte vindkraftverk som utfodrats staden med elektricitet. På dessa torn var installerade fyrar som var synlig långt i havet konstellation av fyra lampor. Staden gick på första Vester spårvagnar och hade staden sluhoprovod - fast radio. Men de bygga elbilar har inte lärt sig - ett alltför stort beroende av vinden. Och vindarna i denna stad är tillräckligt, och när som helst blåste någon av de fyra. Därför föreföll staden den andra namn - Windy City, och det första har gått förlorad.
I Windy City utfördes livlig handel, kan hamn block träffa människor av alla hudfärger, känd för Vester. Fabulous rikedom strömmat genom staden, bosatte sig i kassan av lokala köpmän och penningutlånare. Vid kanten av staden växte fantastiska palats, bländande lyx som var legendarisk. Blomstrande av vetenskap och konst, och vetenskapsmän och konstnärer skyndade hit från hela världen. Men en dag mättnad och rikedom komma till ett slut.
I hamnen, som var mittemot Tower of North Wind, när jag kom in i stora fartyget av okänd land. Han var så stor att djupet i hamnen visade sig vara otillräckliga för honom, och han gick på grund. Team det sparades, men ingen förstod ett enda ord av alla sina tal. Dessutom, räddnings trodde sjömännen ville inte bli räddad. Då dessa konstiga människor, och har inte lärt sig det lokala språket, vem vet var försvunnen. Staden var glada. Ett fartyg som fastnat på ett stim och blockerade ingången till hamnen. Handel blev svårt och föll jämfört med föregående år. I staden statskassan med all den rikedom av lokala sybarites från år till år var inte pengar att arbeta med rengöring av fartyget. Och staden gradvis sjunka in i damm och fattigdom, och endast elektriska lampor sattes till ett sken av sin forna glans.
Det tog flera decennier. Nedgången blev så uppenbart att stadens fäder beslutade: att stå ut med denna situation och kan inte komma in i hamnen ska släppas. I det sjunkna fartyget sändes till befälhavaren att undersöka honom och bestämma hur du kan göra ut fartyget. Masters kom tillbaka mycket snart. De klagade chefen att de inte kan låta bli att känna som om fartyget är någon som tittar på dem. Sedan chefen började arbeta på fartyget på en plats med mästare och ner i lastrummet på fartyget. Det visade sig att "de som följer", var bara råttor som tidigare med döden av fartyget när det var multiplicerat i stort antal. Det var dock ganska exotiska råtta och en halv till två gånger större än vanligt, och med en smart ser misstänkt. Inte undra på att befälhavaren inte kunde stå här looken själv. Chefen sade att inget särskilt, och beordrades att fortsätta att arbeta, och han var på väg att gå i land för att ringa råtta-fiskare. Men kommer ut ur lastrummet, han hittade inte båten, som seglade: båtplatser var peregryzu. Snart såg han en båt i havet: det har utfört över stranden, och det var upp till toppen fylld med en skara råttor.
Eftersom staden började invasionen av råttor. Deras antal var bortom all beskrivning, eftersom ingen var säker på samma eller olika är en råtta. De sågs i nästan alla delar av staden. De flesta av dem är skyddade från de rika palats och villor, som kunde vanliga medborgare inte alltid komma nära. Det är bland de fattigaste områdena i staden och stormade en råtta.
Det fanns ingen flykt från råttan. Råttfångaren desillusionerad användas mot dem deras fällor och gift: om råttorna utrustade med det mänskliga sinnet och lösa allt som de gjorde mot folket. Och de själva var också alltför mänskliga. När folk åt råtta kan utan vidare ceremonier klättra upp på bordet och vänta på henne att sätta maten. Eller vänta inte, och bara börja gnaga en bit av någon annans. Om någon vågade jaga råttan, bet hon mannen och han dog av en feber.
Så var decenniet. Människor som används för att leva och dö bland råttor. De är inte ens förvånad över att råttorna började bära inte bara maten, men även pengar, vigselringar och andra juveler - naturligtvis, för dem som de var. Men handeln inte är återställd. Skelettet av ett gammalt fartyg brann under lång tid, men gå in på Windy City fler utländska fartyg vågade inte inte klättrat ombord på råtta. Blockerades tillgång till staden och på land - runt staden grävdes ett dike. Nu, fartyg stannade på vägarna och stötta dem flygande ballonger. Med en last krok för att plocka upp bollen och flög in i staden. Men en hel del av denna metod kunde inte bära, så staden fortsatte att sjunka ner i fattigdom. Elektriska lampor så småningom gick ut och sluhoprovod alltid tyst, eftersom vi inte längre har den styrka och möjlighet att ersätta peregryzennye råttor kablar och göra nya.
På den tiden bodde han i en stad pojke. Att han avbildas på monumentet. Som fullständiga namn är inte känt, eftersom det i dessa dagar, de fattiga visste inte det fullständiga namnet, och en pojke som heter kort - Yu Yu Detta bodde med sina föräldrar, som i likhet med alla andra, lider av råttor inte hitta pengar för en bit bröd och tog ut idegran på hans ilska. Fader ibland gav honom ett jobb i svart, och när Yu fått för pengarna, och drack bort deras vin zverel. Detta pågick tills han var en berusad stupor föll från bron. Yus mamma grät. Tjänar det fanns ingenting i huset fanns ingen mat, och alla runt var råttor och tysta blick Borrning krävde sin andel. Kvinnor lanserade sin poker. Råttor hoppade på det och ätit alive. Skulle ha dött, och Yu, men han bara rymt från en arg pack, tog hem hans mest favorit sak - en verklig kopparrör, som mirakulöst genom sin fars butik starёvschika. En koppar i Windy City sedan värd sin vikt i guld.
Huset där råttor dödade en man, enligt lokala legenden tillbaka var farligt. För detta även skulle kunna straffas. Då Yu blev en gatumusikant. Han gick på gatorna och spelar sin trumpet, och även om de ofta det kördes, ibland ges för att äta och dricka. Yu måste sova där ibland under bron, ibland på vinden, där det fanns en varm rör, eller någon annanstans. En hände honom en berättelse.
Yu sov, kramade mot bröstet hans oskiljaktiga pipa, när han kände att röret har försvunnit. Öppna ögonen, såg han att röret någonstans släpade två stora feta råttor. Vetskapen om att attacken råttorna farlig beslutade Yu att vänta tills de försvinner, och sedan följa dem. Röret var tillräckligt stor, och Yu beslutat att råttorna inte kommer att kunna bära den med rått hålor. Råttor Prey dras in i avlopp, som lätt kunde hoppa upp och vuxna. Yu följde dem, att finna hos råttor vid förhandlingen, och probluzhdav tre timmar på tunnelbanan, fick en ganska underlig plats. Det var staplade rör, spolar av koppartråd, olika mekanismer, pengar och smycken. Det verkar som om alla dessa år råtta dras en stulen bra är här.
Men för att hitta en väg ut ur denna märkliga rum Yu kunde inte. Dörrarna var ordentligt låst från utsidan. Han tog sin pipa och var på väg att plocka upp några mynt, men jag hörde en råtta pip och snabbt försvann i den underjordiska passagen, där säkert kom ut på gatan. Så Yu återvände till sina opålitliga resultat och om denna mystiska fallet under lång tid ingenting mer var.
En dag han närmade sig en man som bjöd in honom till sitt hem. "Vem är du?" - Yu sade: "Jag - piper", - sade mannen. - "Så jag ringde min motståndare. Kom till mig, och du kommer att se allt. "
På utsatt timme, Yu kom för att besöka mannen. Han såg Pied Piper sitter vid det runda bordet, kring vilken satt samma barn som Yu - åtta pojkar och två flickor. Och alla av dem var densamma som i Yu-uttryckt mässingsrör.
"Hej, Yu," - sade en av pojkarna. "Vi letade efter dig."
"Hur vet du om mig?" - Frågade Yu
Pojkarna berättade att under en lång tid lagt märke till det och älskade det sätt han spelade. Men andra än att råttorna konstigt uppträtt i hans närvaro. När han spelade, råttor undvek det. Pied Piper plockade pojkar som vill lära sig det här spelet.
"Kanske är detta fallet efter" - sade Yu och berättade hur han upptäckte skatter råttor. Alla var förvånad men Piper. "Jag visste att det måste vara så," - sade han, och tog tidningen. Det var en plan för stadens fängelsehålor. "Visa oss, hur får man" - sade Råttfångaren. Yu nästan inte ihåg, men på något sätt lyckats visa på planen en ungefärlig sätt. "Det förklarar det," - sade Råttfångaren. - "Du var i den rika delen av staden, där vägen är stängd för vanliga dödliga. Bakom väggarna i sina palats, blev de räddade från råttorna, och då jag inte vet hur man förhandlar med dem. Det är de, ägare av palats och villor, dra råttan våra pengar och tillhörigheter. Bakom denna rika gav råttor för att plundra resten av staden, vi gav dem rätten att äta från våra bord och döda oss ostraffat. "
"Det bör inte vara!" - Grät Yu - "Folk måste bli av med råttor!"
"Råttor är svårt att köra," - säger en tjej. - "Råttorna är listiga, men det värsta som regeringen skyddar dem, inte oss. När allt kommer omkring, med Windy City ingen annan säljer, och de behöver för att få mer och mer välstånd. Det lärde råttor för att dra ut våra plånböcker. "
"Folk är alltför olika" - sade Råttfångaren. - "Du, den unge trumpetaren, kan du kontakta någon att inte vara rädd. Vi vill att du ska vara för oss en annan vän och hjälpte oss att övervinna råttorna. Och vad skulle du göra när vi körde till råttor och beslagtog deras skatt? "
"Vad skulle jag göra?" - Frågade Yu, "jag skulle ha gjort så att de rika inte längre kunde plundra människor så att de ger alla sin rikedom på att återuppbygga staden, och sedan leva som vanliga människor."
"Du kommer till oss", - sade Råttfångaren. Och han sade att många barn, även flickor, sade att efter segern över råttor de kommer att köpa den största fartyg, eller den vackraste slott eller förklarar sig de styrande i staden. Men dessa styrande i staden inte behöver - när de blir inte bättre än råttor, eftersom de har blivit vana vid att bara tänka på sig själva och glömma folket. Därför gjorde Pied Piper inte ta dem i truppen. En Yu klarat testet och nu blivit en av de trumpetare. Han badade med tvål och närande matas vad Yu aldrig upplevt tidigare. Det fick somna in i ett stort rum där alla barnen levde av beslutet, i sin egen hängmatta. Och på morgonen han överlämnades på samma sätt som alla av dem, dräkten där Yu var en kunglig page gamla tider. När han började spela på sin pipa, alla applåderade honom.
Yu visade pojkar spelar trumpet liksom han gjorde. Först, ingen ut, men så småningom lärde mig allt. Under dagen lärde de sig att spela, och sedan marscherade och två flickor och en pojke var de trummisar. Och på natten gick de på jakt efter råttor. Råttor inte tolerera ljudet av trumpeter och rusade från henne i panik. Pojkarna körde sina pipor råttor nätverk och kastades i havet. Varit där, dessa råttor är mycket dåliga. Det är därför de fick fartyget med båt i stället för genom att simma.
Fler och fler barn var Råttfångaren i truppen. Konstigt att säga, av någon anledning, vuxna brydde sig inte. Många befarade råttor. Men det fanns också de som hjälpte dem. Det hände att på Pied Piper huset råtta attacke, hoppas de unga trumpetare somnade, men någon alltid slog larm, och råttorna igen flydde. Trupper patrullerade gatorna i Pied Piper, varje timme för att fylla ljudet av en trumpet. Med stor svårighet, men staden började sakta bli av råttor. Och då hände det mest avskyvärda. Borgmästaren meddelade spelet på röret en kränkning av allmän ordning och presenterade en lång rad klagomål skrivna urbana rika. Nu, tvivlar ingen på att regeringen i samverkan med råttorna. Upproret började. Och en avdelning av Råttfångaren kämpade sida vid sida med dem som reste sig mot omänsklighet mäktiga och rika. Men styrkor var ojämlik. Råttor var rädda rören, men fienden hade en pistol och ett rör framför dem var maktlösa. Piper fram ett ultimatum: antingen han slutar kampen och lämna staden för evigt, eller hela sin trupp kommer att fångas och hängdes - och ingen att se vad det hade barn.
Men Råttfångaren kunde inte förhindra död av barn. Och han gick med på att gå.
Och när han lämnade Windy City, hela hans trupp, trumpet, följde honom. Och vid den tiden det gick med nästan alla pojkar i staden, och en hel del tjejer. Och hela staden lämnades utan barn. Staden fast permanent sorg och förvirring. Råttor ingen annan brytt sig om att plundra människors hem. Lärare och elever blev utan kvar för andra länder, så att vetenskap och konst som ingen annan gjorde. Staden gradvis utarmade, och dagen kom när hans hus tomt för evigt. Även råttor har dött, därför att de var ingenting där, där det inte fanns några människor.
Och när några århundraden stadens kom till ättlingar till dem som en gång flydde från invasionen av råttor, fann de på platsen för staden i ruiner. Och ensamma torn kollapsade North Wind ...
Teng paus.
- Det är inte allt - han sa. - När ättlingar till invånarna i staden kom tillbaka hit, har de inte återuppliva staden från ruinerna. De tycker inte om att tänka på historien och om staden Råttfångaren som blev hans kallelse idag. Men det fanns de som gav berättelsen till sin avkomma. Naturligtvis är saker förskönas ... Och att de restes ett monument till Råttfångaren. De tände ett ljus i sin lykta. Och namnet Yu blev en favorit namn av våra pojkar.
- Jag tror - jag sa, - att folk från fartyget som fastnade i hamnen, kan det vara utlänningar. En annan fråga är varför de var under segel, även om den också kan hänföras till legenden. Och därmed också råttorna registrerades från en annan planet.
- Varför gör de attackerar människor om de hade ett sinne? - Said Tan.
- Sinnet också, tyvärr, är annorlunda. Vi i världen, även bland folket, det finns flera typer av intelligens, helt livsfientliga - fascism, byråkratin ...
- Det är allt. Därför rika lättare att arbeta med råttor än med sina landsmän samma. Богатство лишило их человечности. — Тэн вздохнул. — Вы знаете, а ведь в легенде не говорится, куда ушли дети за Крысоловом. Не уплыли на корабле и не улетели на воздушном шаре, а именно ушли — но никто даже не видел, чтобы они перешли ров, который ограждал Город Ветров в дни нашествия крыс. Одни считают, что они ушли через подземный ход, известный одному Крысолову. А другие — что они просто ушли в другое измерение. В параллельное пространство. Так, как сегодня уходят в него наши звездолёты… И у нас ещё много лет люди верили, что когда приходят опасные времена, Крысолов и его мальчишки снова вернутся, чтобы протрубить сигнал к бою…
— Всё может быть, — сказал я. — Тэн, я даже мог бы сказать, что ваш Крысолов побывал и у нас на Земле, в России. Это было в эпоху первых полётов в космос… Он тоже не смог победить тех «крыс», которые завладели умами землян в это время. Но мы их всё же сумели прогнать, и его заслуга в этом тоже есть.
Тэн молча пожал мне руку.
Как раз в это время мы увидели, что свеча в фонаре Крысолова гаснет. Откуда-то появился мальчик — почти такой же, как на памятнике. Он взял моток верёвки, сделал петлю и забросил её на фонарь. Затем он влез по этой верёвке и заменил в фонаре свечу. Сняв верёвку, он спрыгнул на землю и подбежал к нам, протягивая мне огарок свечи на память.
— Спасибо! — сказал я, взяв огарок. — Я обязательно подарю его своей дочке. Её зовут Алиса. А как тебя зовут?
— Ю! — ответил мальчишка, улыбаясь.

У нас 2 комментария на запись “Коллега Пруль. Легенда о Крысолове (фантастический рассказ)”

Du kan också uttrycka sin åsikt.

 1. 1 24.10.2012, Belorus :

  Будь у меня ребёнок, непременно прочёл бы ему этот рассказ.
  В нём нет художественной изысканности, но зато есть нечто, что для меня дороже художественности – героический лиризм . Как он напомнил мне моё детство, когда мы мечтали о подвигах!
  Tack!

 2. 2 11.04.2013, Bruno :

  На самом деле Крысолов приходил гораздо раньше первых космических полетов.. А точнее,еще в те времена,когда в воздухе даже и не пахло еще космическими полетами! Он очень подробно объяснил,почему появляются “крысы” и, как этого не допустить.Но,к сожалению,его мало кто понял.И даже сейчас,в наш “просвещенный”век мало кто его понимает.Не потому,что он говорил на инопланетном языке,а просто потому,что для того,чтобы его понять необходимо мыслить категориями несколько иными,чем сквозь призму животных инстинктов.
  Подавляющее большинство людей даже не знает,что в человеческой природе присутствует животно-звериная часть,в лексиконе которого присутствует только одно слово: хочу,хочу,хочу..
  Необходимо удерживать в себе этого “зверя”по имени “я хочу”,все время контролировать его,а кое-кто не только не удерживает,но даже и потакает ему,прислуживает его прихотям и капризам.Становится рабом своего “я хочу”.
  Вот так и появляются “крысы”,вот так и превращались Древние Цивилизации в руины,из-за этих “крыс”.

Lämna en kommentar

Du måste logga in för att lämna en kommentar.

Flash tiden Widget Skapad av East York bokhållare