2012 30 april 2012

Olga Kravchenya: Hoe "Gast van de toekomst" te verwijderen

Gepubliceerd: | Filed Under: Interview , Nieuws , Over de film , Makers |

Over de verfilming van "Gast van de toekomst" geschreven zo veel, zo lijkt het, was al lang bekend. Echter, de correspondent resource Letidor , een ontmoeting met de productie ontwerper patroon, leer nieuwe interessante details, waarvan sommige weerlegt de conventionele wijsheid van de legende. Courtesy van de bron Letidor het volledige artikel te geven.
---------

Auteur: Letidor Vragen:. Svetlana Fomina

Ольга Кравченя, художник-постановщик <Гостьи из будущего>

Olga Kravchenya
production designer, "Gast van de toekomst"

Children's film, geschoten in de Sovjet-Unie en werd een cult-klassieker, kunnen worden geteld op de vingers. Maar alle meesterwerken blijven populair zelfs 30 jaar later. Een van die films - "Gast van de toekomst ', die nog steeds wordt geschreven op speciaal gecreëerde websites folk toon kinderen en kleinkinderen.

Van wat creëerde de "gasten"? Hoe de beelden, stevig in het bewustzijn van iedere burger van de USSR ingevoerde creëren? Omdat er geen computer graphics en speciale effecten in staat waren om een ​​toekomst die veel geliefde laten zien?

"Letidor" ontmoette Olga Kravchenya, art director van de "Gast van de toekomst." Het was onder haar leiding, de atmosfeer, de samenstelling, decoraties uitvinden - alles wat er vandaag gebeurt in het geheugen . "Beautiful ver" zodra hoorde de eerste akkoorden van

- Wat voel je als je begonnen met filmen deze film? Heb je nagedacht over wat uitgegroeid tot een cult-film?

- Het aanbod om deel te nemen in de film als production designer heb ik van de regisseur Paul Arsenov ontvangen. Ik lees literaire script dat ongewone fantastische uitdaging aangetrokken - de overgang van de huidige naar de toekomst. Hoe zal onze toekomst eruit in 100 jaar, is het moeilijk om nu eens voorstellen. Eén ding was duidelijk: maak een fictieve omgeving die zou overeenkomen met onze ideeën, technische mogelijkheden en, noodzakelijkerwijs, hield van de stijl van het werk zelf McGee: fictie met lyrische en komische tint. Natuurlijk, voor de kunstenaar was het een zeer interessante taak. Elke nieuwe film - het is altijd een experiment. De nieuwe thema een nieuw nieuw materiaal voor de studie.

Geen vrees dat we zullen deelnemen aan de oprichting van de cultfilm, was het niet. Kort voor de "gasten" werden gecreëerd fantastisch "Moskou-Cassiopeia", "Door de doornen aan de sterren", "De avonturen van Electronics". Deze films hebben veel succes met het publiek hadden. We moesten hun eigen, een uitstekende oplossing onderwerp. Het script zelf kan eenvoudig en met humor een fantastisch verhaal te vertellen, om het een levendig en toegankelijk te maken. Ik heb per ongeluk raakte het onderwerp van technische mogelijkheden.

In de 80 jaar hebben we nog maar net begonnen met het computer-technologie onder de knie in de film. In de regel hebben we de zogenaamde gecombineerde schieten. Met hen op het scherm waren er wonderbaarlijke transformaties, fabelachtige vluchten, transformatie van ruimte en tijd. Echter, al deze trucs vereisen de productie van accessoires, vooral schieten camera en extra tijd en kosten. Niet alle creatieve taken waren haalbaar binnen het tijdsbestek geïdentificeerd door de productie van de film.

Daarom werken aan het script van de directeur samen met de directeur, de exploitant en de kunstenaar die betrokken zijn bij de raffinage en het uitvinden van nieuwe faciliteiten, die soms kunnen worden vervangen, soms makkelijker, soms aangevuld met een literaire script. Het feit dat de "toekomst" door kinderen, het mogelijk bit kinderlijke voorstellen de scène om ze levendiger te maken, terwijl minder realistisch en traditioneel.

- Hoe het opzetten van het decor voor de film?

- Decoraties zijn meestal voor objecten die niet kan worden gevonden in het echte leven. De "gasten" decoraties waren van voorbijgaande aard voorwerpen overgang van de huidige naar de toekomst. Eerst werd gevonden vervallen ontruimd huis in het centrum van Moskou. En toen bedacht de kelder op het principe van niet-naleving. Kelder met de restanten van primitieve schilderijen aan de muren en kastdeur die tot de "Institute of tijd." Ook in de kelder shootout opgetreden met de vernietiging. Dergelijke scènes kunnen alleen in de decoraties, waar de vallende onderdelen zijn gemaakt van lichtgewicht materialen en kan gevaarlijk zijn voor de acteurs te worden verwijderd.

Landschap "Institute of time" en "Spaceport" naar het object uit de toekomst. Het bestuderen van de materialen, trok ik de aandacht op de trend van de lichteffecten in de architectuur van de jaren '80. Deze verlichting van de muren in het interieur, het spelen met glazen oppervlakken, reflecties in spiegels. Instituut voor enige tijd had de doolhof met veel gangen die leidt naar het onbekende. Hoogtepunten in de gangen gemaakt beeld perspectief en tegelijkertijd helpen de perceptie van de ruimte als oneindigheid.

Momenteel gebruikt bij de constructie van speciale lamp verlichting van diverse types en kleuren. Ze vulde de bouwmarkt. In de film, gebruikten we de meest primitieve van de ingangen van de gloeilamp, steek ze in dozen met matglas en afgegeven voor de verlichting van de toekomst. Ik weet niet of de fans, "Gast van de toekomst" teleurstellen door het feit dat de toekomst een zeer primitieve methoden te creëren, maar de manier waarop het was.

Op het moment, het niet eens bestaan ​​zo populair tegenwoordig plakband genaamd Scotch. Nu kent elke student. Maar zo'n object als "Spaceport" is gecreëerd uit glazen buizen die werden gebruikt in chemische fabrieken. Elke decoratie - een experiment met nieuwe materialen. Natuurlijk, het landschap leeft slechts tot het einde van de verfilming ervan. Dus over de sterkte van jaren, niet noodzakelijk. Duurzaamheid is alleen nodig voor 3-5 dagen. En soms moet je zorgen te maken over het maken van decoraties is niet verspreid naar de schietpartij.

Ольга Кравченя, художник-постановщик <Гостьи из будущего>

Sketch "gasten", uit de archieven van Olga Kravchenya

Maar hier, brandt het licht exploitant, stel de camera lens met korte, en het scherm object uit de toekomst. In filmhuis belangrijker - is het resultaat. Daarom Stage ontwerp, gemaakt door de kunstenaar - is slechts het begin van een beeld dat de kijker ziet op het scherm. Vervolgens moet je om het landschap te bouwen, de acteurs te draaien en verwijder de plot. Veel krediet voor de productie van fictie film behoort tot de kunstenaar en de exploitant van de gecombineerde onderzoeken.

Wat nu wordt gedaan op de computer, in de jaren '80 met de hand gemaakt. Bijvoorbeeld, het bovenste deel van de "Spaceport" dorisovyvat "domakechivalas" en speelde een combinatie van het onderste deel van het landschap. Bovendien werd de film op film, waarop gewerkt moet worden met een "masker" is, dat wil zeggen verwijderen van een onderdeel van de afbeelding en een bedrukt. Dergelijke operaties vereisen grote vaardigheid, ervaring en natuurlijk talent. Het was nodig om licht en kleur te combineren in beide beelden, de lijn verbinding was onzichtbaar. Het werk van vele beroepen, zoals art director, intriganten, kostuum, werd make-up artist gecombineerd in een enkele eenheid onder leiding van de belangrijkste exploitant van het beeld.

De film "De Gast van de toekomst 'werd doodgeschoten door twee operators - Sergei en Sergei Tkachenko Onufriev. Ze werkten samen als één man. Gecoördineerde werk is nodig om ervoor te zorgen dat het publiek ervaren de film als geheel. Maar ik zou toch graag Sergei Onufrieva markeren. Hij had een speciale vindingrijkheid en deed veel voor het welslagen van het beeld: de opmerkelijke portretten van kinderen, schieten hand-held camera, competent werken met licht - iets waar Sergey geslaagd prima.

- Je uitgevonden die in register Bulycheva niet in detail beschreven?

- De film was echt veel details die nog moeten komen met, want er was geen plek om te gluren. Een zeer grote rol in deze begrippen behoren tot de regisseur Pavel Arsenov. Vaak heeft de meest bijzondere oplossingen. Zo werd uitgevonden door de bus, die de deur ingevoerd, kunt u naar elk punt van bestemming. Moe knop panelen. Ik wil dat in de toekomst het probleem van verplaatsing in de ruimte gemakkelijker zullen worden opgelost en tegelijkertijd meer ingewikkelde manier. Misschien gewoon door het openen van de deur, en misschien door het passeren van gedachten op een afstand.

In "Kosmozoo" werden uitgevonden vreemde planten en wastafel in plaats van vliegend tapijt. De beroemde "mielofon" had ook een heleboel opties. Te werken aan de "toekomst" Ik ben aangetrokken tot jonge ontwerpers en architecten. Beelden van het vliegtuig, consoles, "mielofon" gecreëerd door ontwerper Elena Rybnikova. Ze werkte vervolgens in de optische-mechanische installaties. Zodra ze brachten ons tot kristallen en prisma's, die worden gebruikt bij de productie van camera weergeven. Hier de directeur en in beslag genomen op het idee van het kristal als "mielofon." Hij verlijmd op een complexere crystal case bedacht voor hem en via de gecombineerde onderzoeken het een levensduur van het uitgezonden licht is verkregen, wordt een magische kristallen.

Ольга Кравченя, художник-постановщик <Гостьи из будущего>

Eskziz "gasten", uit de archieven van Olga Kravchenya

Gewoonlijk elke nieuwe film - een nieuw thema, een nieuw materiaal voor de studie. Artiesten film beginnen altijd met bibliotheken. Ik heb veel van de moderne tijdschriften beoordeeld over architectuur, nieuwe trends en richtingen in dit gebied te begrijpen. Decoraties werden bedacht en gemaakt op basis van deze materialen. Andere fiction films, indien beoordeeld, was het slechts om niet te herhalen. Indien nodig, om te werken in de film betrokken zijn meer bevoegde professionals op een bepaald gebied.

Dus, in de literaire scenario, "het Instituut van de tijd" nodig is om de toekomst van Moskou te zien in het open raam. Ik voel me aangetrokken tot de ontwikkeling van het algemene plan van Moskou, meer precies, de algemene vorm, de jonge architect Konstantin Uvarov, dan is een student van de Academie van Bouwkunst. Ik wilde de toekomst te zien door de ogen van de jonge architect Moskou. Bewaard zelfs een schets, die de stad vanaf de vlucht van de vogel. Er is oud Moskou gebouwen afgewisseld met kubistische gebouwen van glas en metaal. Maar Moskou is geworden als een droge project de historische romantiek en charme heeft verloren. Natuurlijk is het zeer moeilijk de plaats veranderen en harmonieuze niet te verstoren. Dit is alarmerend.

Bovendien, we begrijpen dat er kan zo veel verschillende steden, "Moskou in de toekomst", zoals de auteurs van de projecten. Technisch gezien, hebben we geen tijd om te werken van verschillende auteurs bieden en kies vervolgens de beste hebben. Dus moest ik naar de show te verlaten in Moskou in de toekomst en laat het publiek om haar imago, ieder zijn eigen uitvinden.

- En hoe was er de legendarische beeld van de robot Werther?

- Wanneer we spreken van "robot" bedoelen we vooral het beeld van humanoïde mechanisme gemaakt van metaal en bestaat uit een veelheid van schroeven, bouten, knoppen en lampjes. Het is deze verenigingen we wilden vermijden.

Daarom hebben wij voorgesteld, is reeds bedacht en geproduceerd een robot zeer vergelijkbaar met de mens. Ja, zelfs kende hem zulke menselijke kwaliteiten als het geweten en gevoeligheid. Bovendien, met onze beperkte financiële middelen was het niet nodig om te maken, zij alleen nodig was om een ​​pak te naaien en komen met een acteur gedrag. Ik vroeg een vraag Costume Valentine Olonovskoy wat ideeën waren gebaseerd op pakken van de toekomst: "Ik wilde kostuums uit innovatieve stoffen te naaien, maar het assortiment zeer beperkt was. We moesten technische stoffen die nooit zijn gebruikt voor kleding gebruiken. Dit is alle soorten van netten, matten, kunstleer. Altijd gered crêpe de chine, verschillende tule, chiffon. Het beeld van het meisje uit de toekomst Pauline werd besloten door de buitengewone factuur actrice, haar lange, hoekige figuur, bijgesneden bijgesneden haar vreemde kledij. Crêpe de chine jurk van een patroon op basis van "zon- uitlopende" gemaakt bij het rijden sensatie van de vlucht. Het meisje onmiddellijk vestigde de aandacht op de straat met hun eigenheid. "

- Of het nu gaat om iets uit het Westen kopiëren naar afbeeldingen te maken, of had een taak om zijn authentieke toekomst te maken?

- We hebben geprobeerd niet aan de westerse films imiteren, vooral met onze technische en financiële mogelijkheden zou onmogelijk zijn geweest. Terwijl ik dit schrijf, was onze methode "van het tegendeel." Ik denk dat alleen deze methode en de opgeslagen foto. Kinderen publiek nieuwe conventies gemakkelijk goedgekeurd en, naar mijn mening, geen vraag over dit gebeurde niet.

- Waarom in de film lijkt het bijna overal yoghurt als een extra personage?

- Ik weet het niet zeker, maar ik denk dat een set van "string zak met flessen yoghurt," was een typische eigenschap van de tijd 80. Mannen gaan voor een biertje, en de kinderen van yoghurt. Daarnaast is het aanbod van producten in de supermarkt was zeer beperkt. Het is kenmerkend voor de tijd, alsmede schooluniform grijze kleur.

- Wat vind je van de esthetiek van de films van kinderen in een historisch perspectief? Wat was goed voor, en dat - nu?

- Voor de aanpassing hier in Moskou was er een filmstudio voor kinderen en jongeren films hen. M Gorky. De naam zelf spreekt over de prioriteit van films voor kinderen en jongeren. Orientation films - educatieve en informatief. Met het scherm gewezen op de problemen van het kind en van de samenleving, kinderen en ouders, leerlingen en docenten. Deze problemen zijn er altijd en altijd relevant.

In de studio was er een artistieke raad en bewerken. Scenario's voor de productie werden geselecteerd op basis van concurrentie. En wanneer het script over te nemen, het was verantwoordelijk voor de editor, was hij verantwoordelijk voor de betekenis van de tekst en bijpassende het origineel. Elke tijd heeft zijn eigen belangen, literatuur en films. Op het moment, was een belangrijke plaats gegeven aan films en film aanpassingen van sprookjes. De esthetiek van de film, allereerst, definieert het script. Werken op dezelfde auteurs: de directeur, de exploitant, de kunstenaar in een zeer vroeg stadium is vastbesloten idee van hoe om te schieten, en dat het nodig heeft.

Daarom is de artiesten die schetsen voor de film, rekening houden met alle wensen met betrekking tot de stijl en manier van filmen. Het bespreken van het kleurenschema van de film, noodzakelijk beschouwd pakken in overeenstemming met de inrichting. Deze regels relevant blijven vandaag. Iedere opgeleide kunstenaar werkt aan een film met deze wetten. Dat wil zeggen de esthetiek van de film wordt bepaald samenwerken in de beginfase van het draaiboek. Als voor de esthetiek op het gebied van drama, kan er worden opgemerkt voorliefde scenario toneelschrijvers om vertelling hardheid, wreedheid, geweld en de prevalentie van "zelfkant" te presenteren.

Vandaag, films voor kinderen en jongeren we nauwelijks verwijderd. Hier, veeleer moet een voorbeeld uit de West nemen. In Europa en Amerika, en het creëren van een sprookje voor kinderen, en romantische verhalen - zoals als ik films Gorky Film Studio sinds de jaren '80. Het is jammer dat we niet langer de eeuwige waarden zoals vriendschap, liefde voor de naaste, vriendelijkheid en menselijkheid te waarderen. Ik hoop dat de mode voor films die worden gezaaid in de harten van de goed om terug te zijn in Rusland.

---------------

Editorial Olga Kravchenya Letidor bedankt voor de materialen en informatie over hoe je een film te maken "Gast van de toekomst." Artikel adres: http://letidor.livejournal.com/87556.html

Letidor - ontwerp voor moderne ouders, het geven van volledige informatie over alle aspecten van het leven met kinderen - mensen, plaatsen, gebeurtenissen, trends.

---------------

Herziening van de bron als gevolg van het project http://romantiki.ru Letidor voor akkoord te gaan met materiaal pereopublikovanie.

---------------
Bespreking van het artikel op het forum .

Laat een reactie achter

U moet inloggen om een reactie achter te laten.

inhoud "
Flash Widget tijd Gemaakt door East York boekhouder
flash time widget created by East York bookkeeper