2011 25 januari 2011

Mirror Madame Zoe

Gepubliceerd: | Categorieën: Nieuws , Proza , Creativiteit |

verhaal fantasie

Bij de bushalte werd verkocht deur. De gebruikelijke moderne deur met een doos, donker kastanjebruin, gepolijst glimmende perfect. Ze was daar alleen - dat is wat me altijd afgevraagd Vasyatka. Geen enkele andere deur in de buurt was niet. In het algemeen werd niet meer handel niet waargenomen. Stop als een stop.

Bij de deur was een kleine boer in teint grijs-bruin-karmozijn jeans, jas en pet en absoluut vage kleur sneakers. Hij was actief in het bedrijfsleven: de verkoop van de deur. Maar of al de stedelingen had al gevuld up deuren, of boer gefascineerd door het proces - in het algemeen, de deur stond bij de bushalte voor de derde maand. En Vasyatka vond zelfs dat ze daar stond. Want zo groot: Exit trolley grijze bewolkte herfstdag, en voor u - priotvorёnny 90 graden deur, waarachter kan van alles zijn. Na het lezen van zijn acht jaar in allerlei sprookjes, fantasie en avontuur, Vasyatka Pugovkin bedrijf wist dat dergelijke deuren zijn er zeker van te leiden tot buitengewoon. Het feit dat de deur was zichtbaar een metalen hek weven park Vasyatka niet verward: hij wist dat de weg naar wonderen is niet altijd open. Niet iedereen. En dan - misschien is het net lijkt dat de deur - een bekend park hek. Een shagnёsh - en je krijgt in een andere ruimte ... maar het was niet bekend als een dergelijke stap zal de boer-seller betreffen, en was een beetje bang om te Vasyatka vragen. Mijn ouders leerden: in de straat met vreemden ooms niet te praten en om hem te bezoeken om niet te gaan. En ooms vrienden niet te gaan. En dan wie weet wat.

Op donderdag, de gehele tweede "A" geschreven wiskunde test. Vasyatka niet bijzonder ongerust: alle vereiste werk dat hij heeft gedaan, en voorbeelden van "een Star" - dat is, op een solide "vijf" - waren niet erg eng, en zelfs interessant. Hoewel, al was het maar omdat ze kunnen worden opgelost, en je kunt verlaten en Vasyatka zeker poreshat. Huiswerk na controle niet vragen, voor morgen geplande excursie naar een planetarium en Vasyatka met een gerust geweten recht na school ging voor een wandeling, waar uw hartje begeert. Vasyatkinu opstandige ziel onmiddellijk resulteerde in een ontdekkingstocht in het park. Bij het bereiken van de gewenste stop, ik sprong uit de wagen Vasyatka gelukkig keek naar de deur en ... het veld geslagen. Aan de bovenkant van de deuropening kon ik de heldere volle maan te zien. Ondanks het feit was dat de tijd de meest dat noch is de dag, en de hemel met witte wolken vertonen geen tekenen van dimmen. Nr, Vasyatka'd gezien de maan overdag en zelfs samen met de zon, maar meestal nog in de avond. En bleek. Normaal maand. En dan - een ronde, helder, sassy, ​​zelfs een aantal. Hij kwam naar buiten en schitteren op klaarlichte dag. En toen drong het tot Vasyatka Ziet hij, op het moment! Natuurlijk, de volle maan dag op de andere kant van de deur - is een teken dat het is nu een stap daar, kunt u naar een buitengewoon avontuur en magie te ontmoeten! Misschien Vasyatka wachten onbekende planeet. Of zelfs een andere dimensie. Dus dolblij veronderstelling Vasyatka vergeten voorzichtigheid en met alle dope liep naar de deuropening. En, natuurlijk, al snel voelde ik me op mijn schouder de zware kant van de verkoper.
- E! Waar?! Wat wil je? - Waarschijnlijk verrassing boer had een beter woord niet te vinden. Vasyatka huiverde pijnlijk dealer hield zijn vasthoudende vingers.
- Ja, ik ... gaan. Er, - hij wees met zijn vrije hand naar de volle maan.
- Vertel me! Wacht, denk ik, zou de goederen of izrisoval breken. Ik ken jou. Ouders bellen! - Hij met een grijns uitgerekt Vasyatka oud, geslagen genadeloos exploiteren mobiel. - Ik zal niet toestaan ​​dat overal, bel!
Vasyatka kreunde innerlijk. Hoewel in de tweede klas, en hij had veel over deze soorten, die door haak of door boef geslagen volwassen diverse heffingen voor echt, of zelfs fictieve polupridumannye zonden van hun jonge kroost gehoord. Bijvoorbeeld, het bedrijf heeft iemand een gloeilamp in het trappenhuis koknul al gevlucht en de dappere strijder tegen kind pesten ontbreekt iemand die geen tijd hebben om te ontsnappen heeft gehad of zelfs alleen maar toevallig in dezelfde plaats. Zo begint - "Bel de ouders ...".

- Het kind onmiddellijk los! - Er is een aantal andere stem. Hoofd achterover gegooid, Vasyatka zag dat replica behoorde bespaart hoge statige dame van middelbare leeftijd (vader ooit uitgelegd wat het is) in een lange, luxe, kleurrijke ouderwetse jurk en een grote hoed met bloemen. In de handen van een dame die een kleine tas die lijkt op een korte en wijde buis aan beide uiteinden gesloten ("ri-di-Kul" - herinnerde Pugovkin lezen). Het enige wat ontbrak hond. Blijkbaar was de dame opgezet heel sterk - zelfs boer-verkoper eens srobel en al zijn agressief en opdringerig hoofd verzonken in een onbekende richting.
- Dus dit is je? - Alleen vroeg hij, wijzend naar Vasyatka.
- Nou, nou, iemand anders! - Met waardigheid en een beetje bruusk overeen dame, het aanpassen van de wijsvinger punten in de neus. - Wie heeft u het recht om de kinderen missen op de straat? EEN? Misschien, vertel me ... waar wil je? Terwijl hier, ik zelf tien keer rijden.
- Dus hij zich voor de goederen Popper, als een gek! - Ik heb geprobeerd om zijn versie van de kleine man uit te leggen. - Ik dacht nog, zou geen kwaad ...
Vasyatka keek hevig verontwaardigd ogen en opende zijn mond, klaar om te vechten voor gerechtigheid, maar de vrouw hield hem tegen. Putting sterk, met grote heldere ringen op de vingers van de hand op Vasyatkino "gewond" schouder, keek ze patsanёnka een of andere manier op een speciale manier, en hoewel op deze hoogte was moeilijk-mimicry, onbegrijpelijke flair Vasyatka besefte dat hij zijn ogneborcheskuyu activiteit moeten bedwingen . Integendeel, hij kreeg gewoon ziek verontwaardigd, en hij gekalmeerd.
Schuif glazen deze tijd op het puntje van de neus, de dame keek naar de boeren over de hoornen bril en indrukwekkend zei:
- Commodity-geld relaties, een jonge man met de leveranciers zal beeldhouwen. En mensen in het algemeen - en om te communiceren op een menselijke behoefte. Wat zou het bovennatuurlijke zijn en de menselijke persoon is onbetaalbaar? Oh ja, je nog ver weg ... Nou, veel succes! - Ze zachtjes trok zijn hoed over zijn voorhoofd, sterker onderschepte tasje en ging resoluut op de weg van de bushalte, het slepen van een beetje verbijsterd Vasyatka.

* * *

Erfelijke edele en geweldige theater actrice Grunya Efimovna Kanareikin pensioen slechts een half jaar geleden en zijn nog niet volledig gewend aan de status van een bevinding in pensioen. De actieve en soms uitbundige natuur Grunya Efimovna eiste voldoende energoprilozheniya. Daarom is een grote dame fokken kleuren, bijen, konijnen, meesters tot exquise hoeden bestellen, schreef: "Geschiedenis en classificatie van theaterkostuums" en wordt gekletst te worden betrokken bij wat meer wetenschappelijke en culturele studies is zeer vreemd soort. Echter, kon bijna niemand begrijpelijke uitleg, wat is precies deze vreemde te geven en dat het voor onderzoek.
Appartement Grunya Efimovna leek op een museum. Hoe dan ook, leek Vasyatka die manier. Als een tweede-grader Pugovkin ik hier ben? Het is heel eenvoudig: Grunya Efimovna bracht hem hier, dat is alles. Genadig luisterde naar verwarde zinnen dank voor het opslaan van de dame zei dat nu gaan ze beiden naar haar, zoals ze verplicht is om het kind aan de ouders terug in normale staat, in plaats van in de stress-kriebels, maar nog steeds met sporen van lichamelijk letsel. Letsel, was echter niet: het was duidelijk na Grunya Efimovna gemaakt Vasyatka pull jasje en overhemd en produceerde een grondige inspectie van de "gewonde". Wanneer Vasyatka geklede dame zorgvuldig rechtte zijn kraag en penseel gereinigd een pak individuele scholen sites. Daarna werd Pugovkin vodvorёn op witte stoel met een hoog uitgesneden rug, staande in het gezelschap van twee meer van hetzelfde stoel op een ronde houten tafel, bedekt met een licht gouden doek met een lange pony.
- Hoe heet je, jongen? - Vragen dame.
- Vasyatka ... Bob, dat is.
- Heel mooi - de dame overhandigd Vasyatka hand en hij schudde het.
- En jij?
- Oh, het is zo'n onzin! Echter, als je wilt, je kunt me bellen "Madame Zoe." Uit dit nog steeds niet verandert.
- Nou, - zei Vasyatka. - Woon je alleen?
- Een jonge man - zei didactisch Grunya Efimovna, nu werd voor de tweede klassers Pugovkina Madame Zoe. - Zelfs op uw jonge leeftijd al nuttig om te weten welke vragen om zo'n vrouw van elke leeftijd onbeleefde vragen!
"Dus, een" - dacht Vasyatka maar verontschuldigde zich hardop. Madame Zoe aangekondigd dat nu zullen ze de cacao en donuts drinken. Terwijl ze thuis in de keuken met de ingrediënten voor de maaltijd, Vasyatka en bepaald dat het appartement eruit ziet als een museum. Hier zijn slechts een museum dat - om te oordelen dat is erg moeilijk. Omdat veel veshelah schijnen heel verschillende outfits - alle weelderige, ingewikkelde, glitter, veren en andere ornamenten; op de planken van verbazingwekkende verbeelding hoeden op tafels opgestapeld boeken, tijdschriften in veelkleurige covers, beeldjes, klokken, onmiddellijk verschillende modellen van zeilschepen (Vasyatka geïnteresseerd) rond de grote kristallen bol geplaatst. Aan de muren hangen of grote pluizige tapijten met ingewikkelde patronen, of afbeeldingen - vooral landschappen. Slechts een muur Vasyatka merkte portret, beeltenis van een jonge knappe man in een zwarte hoed met zwart krullend haar, in een zwart shirt (of jas) met een decollete en de hals vidnevshimsya zilveren hanger op een grote keten. Vasyatka dacht dat het een soort van acteur: pijnlijk herinnerd portret. Grote lederen bank was bezaaid chaotisch verschillende grootte kussens in heldere glossy covers en voortgezet franje.
Daarna ging ik de kamer, Madame Zoe met een ronde bak en gooide Vasyatka naar alles rond. Eerst werd hij naar hun handen en gezicht wassen. Toen hij terugkeerde, op de tafel in de voorkant van zijn stoel had kop van cacao en een schotel met donuts stond. Vasyatka "ruggenmerg" voelde hoe het allemaal ongelooflijk heerlijk. Ja, en hongerig hij kon. Proberen echter mogelijk om fatsoenlijk te eten, was hij eindelijk in staat om goed gelegen tegenover Madame zien. Hat is het, door de manier waarop, nam nooit af. En onder zijn hoed neer grote zwarte krullen, met een opvallend grijs, haar cascade vallen over zijn schouders en borst. En zo niet voor de grijze haren, Vasyatka nooit zou hebben gedacht dat Madame Zoe ... nou ja, dezelfde leeftijd, die de paus verteld. Ze keek een beetje ouder dan mijn moeder. Ja, zelfs de stem ... Madame Zoe was erg mooi, en Vasyatka dacht: het zou een fee enige speling in de film zijn. Nou, ervoer ik een fee. De leraar andere feeën. Of: magic art leraar aan de school voor jonge tovenaars.
- Nou, jonge creatie, - zei Madame Zoe toen Vasyatka was over het midden van het omgaan met donuts. - Wat is het dat gebeurd? Daar, bij de bushalte.
Vasyatka zuchtte en zei ... alles. Omdat hij dacht dat de buitengewone alleen kan vertellen hetzelfde buitengewone man. En Madame Zoe gaf de indruk dat het een man.

Het is natuurlijk, poudivlyalas, schudde haar hoofd, pohmykala. Maar Vasyatka leek diepere blik grote bruine ogen achter de glazen van haar bril brak en glinsterden. Niet slechter dan de boy-klasgenoot.
- Je weet wel, zag ik de maan. Momenteel is de volle maan op klaarlichte dag! Achter die deur ...
- De maan! Ja, dit is de zon was, Bob! - Riep Madame Zoe. - Alleen is het verborgen achter de wolken, zodat de kroon verdween uit het zicht, en het zag er erg wit en niet geel.
- De zon? - Vasyatka stomverbaasd staren naar een kop van cacao. Echt. Alles is zo simpel. En hij is een dwaas ...
- Nou, nou, - Madame Zoe hield haar hand over de tafel in een breed geritsel arm en rechtgetrokken koppige Vasyatkinu knal. - Je bent niet gek. Ik wilde spelen in de zon een volle maan, en hij kreeg het. Wat is er mis? Interessant unbanal.
Ogen Vaska's verbreed.
- En jij ... wat? Je doet leest gedachten?
- Wat, - Madame Zoe knipoogde. - Maar niet alle gedachten worden gelezen. Denk gewoon.
- Wist niet dat er zijn gedachten?
- Nou, stel: de gedachte - ze zijn als boeken op een plank. Sommigen van hen nemen we, lezen, en anderen zijn, en alles. Net gedachten: een, denk dat we, terwijl anderen dat niet doen.
- Wow! - Ik snakte naar adem met bewondering Vasyatka. Hij had nog nooit gehoord van iets dergelijks.
- Ja, dit is niet moeilijk. En als je zou kunnen, bijvoorbeeld, om te leren dat op de geest van de verkoper, het is gewoon zou niet zo'n gek om te gooien in de richting van avontuur. We moeten denken. Tenminste soms. Maar vaker is het wenselijk, - Madame Zoe klopte op het hoofd, of liever op de hoed, wijs- en middelvinger.
- Is het mogelijk om dit te leren? - Vroeg Vasyatka. Bijna gebiologeerd.
- Natuurlijk. Daar, zie je - het boek op het nachtkastje. "Hoe om mensen te begrijpen."
Op zoek in die richting, zag ik een enorme mollige Vasyatka dat in het licht bruin leer-gebonden. En hij zuchtte.
-Pozhaluy, Je hebt gelijk - overeengekomen Madame Zoe. - Je begrijpt het niet is er een grote deal. Oke. Ik zal de weg makkelijker te tonen.
Ze haalde een kleine spiegel en locker Vasyatka wenkte hem. Hij kwam.
- Een methode van reflectie, - commentaar van de beroemde actrice. - Als u wilt weten wat mensen denken - in de spiegel kijken. Kijk dan naar de persoon, en dan weer in de spiegel, maar de reflectie op de plaats van zijn stelde hem voor aan reflectie. Ik heb het?
Vasyatka knikte, niet durft te ademen.
- Kan niet blijken rechts - vervolg Madame Zoe. - Er moet leiden. En het allerbelangrijkste. Twee voorwaarden. Je zult in staat zijn om de gedachten van anderen te lezen alleen als het lot beslist dat je echt nodig hebt. Zoals vandaag, wanneer je zou kunnen lijden als gevolg van hun nalatigheid. En ten tweede, moet je niet gebruik maken van wat geleerd kwaad. Dit betekent dat je niet iemand zou schaden. Anders zal de spiegel breken. Ik heb het?
- Ja ...
- Goed Gedaan. Ik hoop dat je precies hoe het te krijgen te doen en. Nu ga je naar huis. Ouders zijn bezorgd, misschien - heel alledaags voltooide zijn afscheid Madame Zoe.

* * *

Vasyatka geleerd om gedachten te lezen. Niet meteen. Maar toen de knie deze kunst, begon hij te vrezen voor de spiegel. Niet omdat het zou gaan om iemand pijn doen en zelfs niet omdat het is toegestaan ​​om magische gave bezitten. En omdat het de herinnering aan Madame Zoe. Zulke mensen Vasyatka nooit vóór of sinds ontmoet. En met grote spijt dat ergens in een week te leren na een ontmoeting met Vasyatka grote dame ging ik ergens heel ver weg, bijna op een ander continent. Son ze was er, of wat (Vasyatka zelfs dacht toen dat zijn portret zou kunnen hangen aan de muur).

Maar al snel bleek dat Madame Zoe spiegel Vaas Pugovkin lezen gedachten overbodig geworden. Hij leerde om te leven zonder hem. Het was genoeg om een ​​weerspiegeling van de geest te presenteren. En de spiegel zelf gekoesterde jongen op zijn boekenplank.
Nu Bob is studeren in het zesde leerjaar. Terwijl hij erin slaagt om binnen de voorwaarden waarvan hij vermaande Madame Zoe. En zolang de spiegel die het hele stuk.

24. 01. 2010.

We hebben een commentaar op de record "Mirror Madame Zoe"

U kunt ook hun mening.

  1. 1 25.01.2011, Pinhead:

    Irina, lees het verhaal van Stephen King's "De reflectie van de dood." Ik adviseer. Hij is niet groot.

Laat een reactie achter

U moet inloggen om een reactie achter te laten.

inhoud "
flash time widget created by East York bookkeeper
Flash Widget tijd Gemaakt door East York boekhouder
flash time widget created by East York bookkeeper